ANDĚLSKÉ OVOCE - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj 77%, Kousky jahod, Meloun, Brusinky, Květy slézu, Květy slunečnice, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Sypaný ochucený čaj Andělské ovoce dává světle žlutý nálev. V chuti rozpoznáte osvěžující svíravost zeleného čaje, ale samozřejmě také sladké tóny exotického ovoce.
Připravte si Andělské ovoce i jako ledový čaj. Je báječně občerstvující.
Původ čaje
Zelený čaj dala světu Čína, dnes ho ale produkuje i řada dalších zemí. V různých obměnách jde o speciálně upravené lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis). Stálezelený keř, který rostl původně v jižní a jihovýchodní Číně, se dnes pěstuje jak v tradičních čajových zahradách, tak na nově založených velkých plantážích.
Klasická výroba zeleného čaje začíná u škubání lístků čajovníků. Sklízejí se jak mladé pupeny, tak první1-2 lístky. Dělníci nechávají čaj několik hodin zavadnout, pak ho rolují nebo různě překládají a suší. Nakonec je potřeba čaj vytřídit a zabalit. Pravidelné a dlouhodobé popíjení zeleného čaje je v asijských zemích součástí kultury. Nejen proto, že přináší klid. Důvodem jsou také zdravotní účinky, které mu tamní lidová medicína přisuzuje. Zelený čaj obsahuje antioxidanty, vitaminy (B1, B2, niacin, C, E, P) i minerální látky (vápník, zinek, fosfor, mangan, měď) a tein.
Jahody dobře známe ze zahrad i lesních úvozů. Červené voňavé plody jsou kromě antioxidantů bohatým zdrojem vitaminu C a také vitaminů A, B, E. Z minerálních látek můžeme jmenovat draslík a zinek. Na jahodníky lze narazit v Evropě, největší plantáže se nacházejí v USA, Španělsku, Francii, Itálii, Japonsku, Polsku a Rusku.
V sypaném čaji Andělské ovoce najdete také brusinky, červené bobule plné vitaminu C. Vyrůstají na plazivých keřících s názvem brusnice brusinka, dozrávají v srpnu až září a tradiční lidová medicína jim přikládá značný význam.
Příprava
Návod na přípravu
1. Čaj zalijte vodou o teplotě 80 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3. Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.