BAMBUS LISTY - BYLINA

219 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.12.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Bambus 100%
 

Nálev a chuť čaje

Nálev z bambusu má světle žlutou barvu, velmi jemnou bylinnou vůni a nasládlou chuť bez jakýchkoli rušivých tónů.

Původ čaje

Kde roste bambus? Původně na všech kontinentech kromě Evropy a Antarktidy. Odhaduje se, že bambusové lesy pokrývají až 18 milionů hektarů půdy v Asii, Americe i Africe. Nejrozšířenější je tato elegantní rostlina v Číně a Střední a Jižní Americe. V Evropě jsou bambusy pěstovány zejména jako okrasa botanických zahrad.

Celá tisíciletí využívají lidé nejen jejich duté stonky (ve stavebnictví), ale také mladé výhonky (jako potravu) a listy i kořeny (léčitelství). Bambusové třísky i bambusová míza nacházejí uplatnění při problémech s křečí. Bambus není dřevo, jako materiál nemá ve světě obdoby.

Na světě lze najít kolem 1500 druhů bambusů. Spojuje je velmi rychlý růst (až 1 metr za 24 hodin), kopinaté listy a dutý stonek s kolénky. Ten během několika let dřevnatí. Zajímavé je také kvetení bambusu. Některé druhy kvetou jen velmi zřídka (každých 60 let, například), na celém světě ve stejnou dobu.

Nejvíce cenných látek mají mladé bambusové lístky sbírané brzy z jara. Tou dobou obsahují maximum těchto látek. Suší se za přísného dohledu, aby nedošlo k jejich poškození a ztrátě chuti a přirozené vůně.

Ve východních kulturách je bambus symbolem dlouhého života a štěstí. Jeho motiv se často objevuje v malířství, kaligrafii i hudbě.

Návod na přípravu

  1. Bambus zalijte vodou o teplotě 80-90 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: