BANCHA CHINA - ZELENÝ ČAJ

118,20 Kč 179 Kč 338,60 Kč 610,30 Kč 1 127,10 Kč od 118,20 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
15.6.2023 15.6.2023 15.6.2023 15.6.2023 15.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Bancha China 100%

Nálev a chuť čaje

Zelený čaj Bancha China má typické dlouhé, robustní lístky, které po zalití zabarví nálev do světlého zelenožlutého odstínu. Po otevření sáčku cítíme lehké trávové aroma se slabou nasládlou stopou. Nápoj je příjemně přirozený, chuť odráží sladkost a střední svíravost. Je podobná Senchi, ale rozdíly mezi o něco jakostnější Senchou a Banchou pozná opravdu jen zkušený odborník.

Původ čaje

Čínskou Banchu od japonské rozezná jen opravdový fajnšmekr a také málokdo rozliší Banchu od Senchi, která je na žebříčku kvality o stupínek výš. Jediným rozdílem mezi těmito dvěma čaji je, že pro výrobu Banchi se používají spodní čajové lístky, které nejsou tolik vystaveny slunci. Zato jsou větší a sklízejí se později, asi ve 3. až 4. sklizni. Pak mají stejné množství aromatických látek a antioxidantů jako dříve sklízená Sencha, ale o trochu méně kofeinu, což může být pro někoho výhodou.

V Číně se Bancha sklízí a produkuje zejména v oblasti Wenshan ležící na jihovýchodě provincie Yunnan. Jde o prefekturu charakteristickou monzunovým podnebím. Jejích téměř devadesát pět procent zabírá tibetská náhorní plošina. Většina regionu má příznivé klima bez zimních mrazů a letních veder. Přesně takové počasí vyhovuje čajovníkům, které jsou sázeny vysoko nad mořem a ke svému životu vyloženě potřebují vzdušnou vlhkost. Na druhou stranu špatně snáší přemokření, takže počasí s pravidelnými dešti a poměrně stabilními teplotami jim velmi vyhovuje.

Sklizeň probíhá ručně, lístky jsou odštipovány nebo škubány, ukládány do velkých, většinou bambusových košů, a transportovány ke zpracování. Poté, co zavadnou, se krátce a opakovaně napařují, aby se zastavil proces oxidace, pak jsou svinuty, sušeny a tříděny.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

 

Návod na přípravu

  1. Banchu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  2. Banchu zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  4. Banchu je možné nechat 2x louhovat.

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: