Jak si vybudovat domácí posilovnu snů bez zruinování rozpočtu

Myslíte si, že domácí posilovna je luxus pro ty, co si mohou dovolit zlaté činky? Myslete znovu!

Všichni víme, že fitness je životní styl. Ale v těchto dnech není potřeba vybírat mezi drahým členstvím v posilovně a tvrdým lehátkem v parku.

Co když vám řekneme, že si můžete postavit domácí posilovnu snů a přitom nezbankrotovat?

Zde je váš plán úspěchu:

1️⃣ Začněte s prostorem – Nemusíte mít obrovskou halu. Stačí roh či kousek místnosti. Klíčem je výběr prostoru, kde se budete cítit motivovaní a kde budete mít dostatek místa pro bezpečný pohyb.

2️⃣ Prioritizujte vybavení – Ne všechno vybavení je vyloženě důležité. Investujte do kvalitních, multifunkčních kusů, jako jsou kettlebells, odporové pásky, jedna dobře vybraná kardio mašina, polohovatelná lavička a polohovatelné stojany (dají se nastavit jak na dřepy, na bench-press nebo i třeba tlaky na rameny s velkou činkou).

3️⃣ Bazar – Můžete najít skvělé slevy na použité vybavení. Lidé často prodávají téměř nové věci za zlomek původní ceny. Sledujte online tržiště a místní inzeráty.

4️⃣ DIY projekt – Co takhle vlastnoručně vyrobený squat rack nebo bench press z trubek a dřeva? Existuje spousta návodů online, jak si vyrobit robustní a funkční vybavení.

5️⃣ Postupujte s klidem – Nemusíte vše nakoupit najednou. Začněte se základy a vybavení si pořizujte postupně, jak zjistíte, co vám vyhovuje a co vám chybí.


🧘‍♀️ Pamatujte: Nejlepší posilovna je ta, která se používá. Nezáleží na tom, jestli máte nejnovější technologie nebo ručně vyrobené stroje. Důležité je, že jste vytvořili prostor, který vás inspiruje k pohybu a pomáhá vám dosáhnout vašich fitness cílů.