Target team pod vedením Slávka Vinogradova

Jaké to je, být členem Target Teamu?

Jedním slovem: Skvělé!

Když tohle téma trochu víc rozvineme, tak můžu z vlastní zkušenosti říct, že patřit k Target Teamu s sebou nese spoustu výhod a mnohdy až neuvěřitelné zázemí jak ze strany Slávka, tak ze strany ostatních sportovců. Už jen když přijdete na předem domluvenou konzultaci a otevřete dveře od kanceláře, zalije vás neskutečná lavina pozitivní energie a dýchne na vás nádherná atmosféra místnosti, kde se cítíte naprosto skvěle. Slávek sám o sobě je velmi pozitivní člověk a vždy na něm můžete vidět upřímnou radost, že vás rád vidí. Stěny kanceláře jsou posety fotkami dalších členů týmu, nechybí poháry, medaile, profi karty, závodní plavky a spoustu dalších věcí, které jsou nedílnou součástí kulturistiky a fitness.

Za mě asi nejhezčí věc, se kterou jsem se setkal v nějakém týmu absolutně poprvé je to, že se nezávisle i mimo domovskou posilovnu First step fitness, členové mezi sebou schází, jsou v úzkém kontaktu a když je potřeba, tak si i navzájem pomáhají v osobních životech a situacích.

Dá se vůbec takové množství sportovců zvládat na 100%?

Tohle není úplně tak v mojí kompetenci posuzovat ale je to spíš otázka přímo na Slávka ale můžu vám dát svůj pohled na tuhle otázku. Setkávám se s tímhle dotazem relativně často a s sebou nese i neodmyslitelnou kritiku a sice, že je většina lidí vůči stylu fungování Targetu velice skeptická.

Za sebe musím říct, že náš trenér má sice pod sebou víc závodník, než je možná zvykem ale má silné a naprosto jednoduché heslo. „Dovedeme vás k vašim cílům“. Čili je vlastně jedno, s čím přicházíte. Jestli chcete zhubnout, pracovat na své vysněné postavě, závodit v jakékoli kategorii, kterou kulturistika nabízí a nebo jen chcete motivovat a ukázat, jak se třeba správně stravovat. Slávek se vždy ke každému sportovci postaví individuálně a pamatuje si neskutečně mnoho informací o každém z nás a mnohdy mě až překvapuje, co všechno si ten člověk pamatuje. Co si budeme povídat, už jenom to, že si pamatuje jména veškerých členů je mazec. Společně si rozplánujete stravu, tréninky, popovídáte si o životě, naplánujete soutěže, diety a pak si jdete zacvičit. Pokaždé panuje naprosto odlehčená a přátelská atmosféra, kde se cítíte skvěle. Při tréninku samotném vám Slávek dává pocit, že jste tam opravdu jen pro stoprocentní výkon na danou partii, kterou cvičíte, protože vám nosí činky, dopomáhá, když už nemůžete a taky odkládá a nakládá kotouče. Vy jen cvičíte a soustředíte se pouze na dané cviky. Pro někoho možná malicherná věc ale věřte, že jakmile to vyzkoušíte, bude vám to velmi imponovat.

Kolem a kolem, když už Slávka chvíli znám, můžu říct, že se všem věnuje naprosto dokonale a opravdu na 100%.

Cvičíme společně, pózujeme a taky se navzájem motivujeme.

Řekněme, že to vychází zhruba jednou do měsíce, kdy ve zmíněném domovském First step fitness pořádá Target team srazy členů. Průběh jste už mohli vidět několikrát na Instagramu @targetteamofficial, kdy se Slávek vždy ujme role moderátora z místa dění. Jestli patříte mezi ty, co to ještě neviděli, tak se určitě ptáte, proč to děláme a co tam děláme?

Začátek bývá plynulý, kdy se postupně všichni scházíme, průběžně si povídáme, případně seznamujeme, když je někdo nový a usadíme se v kanceláři spolu s trenérem. Navzájem si všichni společně popovídáme, rozebereme nějaká aktuální témata, rozdělíme se do skupinek podle partií, které chceme cvičit, rozplánujeme trénink a postupně se vrháme do útrob fitka mezi stroje a společně cvičíme. Má to své kouzlo, protože mnohdy cvičíte se zkušenějšími lidmi, můžete objevit nové techniky, zlepšit výkony, protože se navzájem hecujete a dopomáháte si, nebo si to prostě jedete na pohodu a ve většině případů se u toho i vydatně pobavíte. Po docvičení všech, se jde společně po jednotlivých kategoriích pózovat tak, jako na závodech. Samozřejmě to není povinné ale co si budeme povídat, pomůže vám to úplně stejně jako u toho cvičení. Zkušenější nebo profesionálové pomáhají amatérům v pozingu, snaží se pomoct, jak jen mohou a samozřejmě vás to taky nakopne, když vidíte, jaké formy jste schopni určitým úsilím a disciplínou dosáhnout. 

Závěrem

Pro mě a věřím, že i pro ostatní, je Target Team něco jako rodina, kde mají všichni stejný cíl a sice být těmi nejlepšími. Jsem nesmírně vděčný, že jsem před časem udělal krok do neznáme a kontaktoval právě Slávka, protože jsem poznal skvělého trenéra a přítele, se kterým jsme společně nastartovali zpět moje tělo a dosáhli krásných, viditelných výsledků. Nelze opomenout to, že jsem poznal hromadu skvělých lidí, kde jsem také našel nové přátele a stále mě nabíjí pozitivní energií a když je nejhůř tak i nadějí na lepší zítřky.

Jaroslav Jeřábek