BRUSINKOVO - CITRÓNOVÝ - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha 88%, Citrónová kůra 5%, Aroma přírodní, Brusinky 2%, Citrónová trávaNálev a chuť čaje
Jen co otevřete speciální uzavíratelný sáček, dostanete na Brusinkovo-citrónovou dobrotu chuť. Sypaný čaj voní pronikavě svěže, při větším zkoumání zaznamenáme problesknutí typického trávového aroma, které charakterizuje zejména japonskou Senchu. Po zalití se naše radost ještě znásobí – nálev světlé, žlutozelené barvy provoní celý pokoj. Chuť vychází z tónů obou zelených čajů, základ je tedy mírně svíravý, trochu trávový. Velmi lehce rozpoznáváme citrusy, dochuť je nasládlá.
Původ čaje
Japonská Sencha pochází z nádherných čajových plantáží, kde se keřům čajovníků věnují s maximální péčí. Rostlinky Camellia sinensis milují tropické a subtropické oblasti a dobře snášejí nížiny i vysoké nadmořské výšky. Proto je Japonci pěstují jak v údolích řek, tak na úbočích vysokých hor. Jediným zásadním determinujícím faktorem pro dobrý růst čajovníků je velké množství srážek během celého roku. Rostlinky mají rády částečné zastínění, proto se před založením plantáže vždy vysazují vyšší stromy, aby jim zajistily polostín.
Nejkvalitnější čaje se sklízejí pouze třikrát do roka, a to buď trháním prsty, nebo pomocí speciálních nůžek. Jaký čaj nakonec z lístků vznikne, záleží na jejich zpracování. Sencha se připravuje tak, že po zavadnutí jsou lístečky velmi krátce napařeny, čímž dojde k zastavení fermentace a uchování zdraví prospěšných látek, vůně i barvy. Pak jsou lístky svinuty do drobných jehliček, sušeny a tříděny.
Ovoce a bylinky v tomto čaji nakupujeme u certifikovaných dodavatelů ze zemí EU. Je tak stoprocentně zajištěna jejich kvalita a uchování přírodní chuti i aroma.
Příprava černého ledového čaje
- Zelený čaj zalijeme vroucí vodou o teplotě 70 - 80 °C v poměru 3 polévkové lžíce na 0,5l. Větší množství sypaného čaje je z toho důvodu, že se čaj smíchá s ledem
- Doba vylouhování je 3 minuty.
- Můžeme přidat cukr nebo citrónovou šťávu.
- Připravíme si konvici nebo nádobu, která bude o objemu 1l. Pozor nádoba musí být odolná vůči teplotnímu šoku.
- Nádobu naplníme do poloviny kostkami ledu a poté hned přelíváme hotový čaj na led.
- Ozdobíme plátky citrónu.
Tímto způsobem přípravy se v čaji zachovají veškeré jeho zdraví prospěšné látky.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.