CAMU CAMU BIO - BYLINA

279 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.12.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Camu Camu 100%
 

Nálev a chuť byliny

Obvyklý způsob konzumace Camu Camu je zamíchání do džusu, jogurtu nebo mléka. Když ho zalijete čistou vodou, získáte nápoj téměř bez vůně a výrazné chuti. To je výhodou, pokud nechcete měnit obvyklou chuť svých pokrmů.

Původ čaje

Keř Camu Camu (Myrciaria dubia) řadí botanikové do stejné čeledi jako třeba ovocný strom kvajava hrušková nebo hřebíčkovec vonný. Jeho domovem jsou nížinné deštné pralesy Amazonie, a to zejména oblasti, které bývají pravidelně zaplavovány.

Samotná rostlina není nijak výrazně zajímavá. Jde o rozvětvený keřík dorůstající 3-5 metrů s kopinatými až elipsovými listy. Květy jsou bílé a sladce voní. Plody Camu Camu připomínají tvarem menší citron, barvou se od něj však velmi liší – bývají světle oranžové, někdy až tmavě purpurové.

V současné době je Camu Camu rozšířeno v nížinách Kolumbie, Ekvádoru, Peru, Bolívie a Brazílie. Ke svému růstu potřebuje horké a vlhké tropické klima, plodí ale také v subtropech a přežívá i teploty těsně nad bodem mrazu. Vždy však vyžaduje velké množství vody. Je dokonce schopno vydržet až 5 měsíců s kořeny a nadzemními částmi ponořenými ve vodě. Teprve nedávno začali Camu Camu pěstovat Japonci a Číňané.

Severoameričtí indiáni sklízejí vyzrálé bobule kyselé a trpké chuti přímo z kánoí. Z jednoho keře lze získat průměrně 12 kilogramů.

Camu Camu se většinou nekonzumuje čerstvé, ale vyrábí se z něj například lahodný nápoj refrecso de camu camu, který patří k vrcholům amazonského kulinářství. Druhou možností zpracování plodů je vypeckování a sušení za velmi nízkých teplot. Tím se neztrácejí vitaminy ani antioxidanty. Nakonec je Camu Camu pomleto na velmi jemný prášek připomínající pudr.

Návod na přípravu

Camu Camu je velmi jemný prášek. Můžete ho zamíchat do nápoje nebo pokrmu. Obvykle se užívá v množství 5 gramů (1 čajová lžička) denně. Nepřekračujte doporučené množství.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: