ČAS HARMONIE - ČERNÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Černý čaj 78%, Kandovaný ananas (ananas, cukr), Mandle, Hřebíček, Skořice, Aroma přírodní, Světlice barvířská, Kousky zázvoruNálev a chuť čaje
Černý sypaný čaj Čas harmonie má velmi atraktivní, marcipánovo ovocnou chuť, kterou uzavírají hřebíček se skořicí. Nálev je tmavě mahagonový, příjemně vonící.
Čas harmonie se báječně hodí také k přípravě ice tea. Stačí ho nalít na kostky ledu, ozdobit snítkou máty nebo meduňky. Zdravý ledový čaj bez dochucovadel, barviv a cukru je na světě!
Původ čaje
Černý čaj vešel v celosvětovou známost až v polovině 17. století. S rozvojem lodní dopravy se jeho věhlas šířil zejména v Anglii a poté v celé Evropě. Mezi největší producenty černého čaje patří Indie, Čína, Keňa nebo Srí Lanka. Populární nápoj je k dostání v nepřeberných variantách - liší se například podle délky oxidace enzymů nebo typu formování lístků. Černé čaje jsou vyráběny z lístků čajovníků čínských, které se mohou sklízet jednou i několikrát za rok. Listy a pupeny nechávají dělníci zavadnout, pak je ručně nebo strojově zpracují (rolováním, stáčením, sekáním…) a za přísně kontrolované teploty a vlhkosti nechávají čaj oxidovat (nesprávně fermentovat). Jakmile dosáhne oxidace požadované míry, putuje čaj k sušení. Nakonec je potřeba ho vytřídit a zabalit.
Dlouholeté disputace o zdravotních účincích černého čaje vyústily v jeden závěr – kvalitní čaj je našlapaný prospěšnými antioxidanty, vitaminy i minerály. Kromě toho obsahuje tein. Takže jeho popíjením lze předcházet mnoha neduhům a ještě občerstvit mysl i tělo.
Žádné pochyby nejsou ani ohledně přínosů další z ingrediencí. Ananas, exotický plod dostupný i v Evropě, je populární hlavně pro obsah bromelinu, enzymu podporujícímu trávení a štěpení tuků. Vyrůstá v přízemních růžicích ananasovníků chocholatých. Ty jsou doma v tropech Jižní Ameriky, dnes jsou ovšem největšími producenty ananasů Thajsko, Filipíny a Brazílie.
Zmiňme také skořici. Právě ona dodává čaji Čas harmonie žádanou pikantnost. Jde o kůru sklízenou ze skořicovníků – stromů rostoucích na Srí Lance (skořicovník ceylonský) nebo v Číně a Indonésii (skořicovník čínský). Aromatické koření se proslavilo díky příjemnému cinnamaldehydu. Povzbuzuje chuť k jídlu a osvěžuje.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-4 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.