ČERVENÁ ŘEPA BIO ( BETA VULGARIS VAR. VULGARIS) - PRÁŠEK

139 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.12.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Červená řepa 100%
 

Nálev a chuť byliny

Prášek z červené řepy upoutá pozornost samozřejmě úžasnou barvou, ale ani jeho chuť není nijak nepříjemná. Je nasládlý a jen slabě zemitý. Pokrmům i nápojům, ke kterým ho přisypete, dodá přírodní podtón.

Původ byliny

Kdo by neznal červenou řepu. Bulvy velké jako pěst, které lidé sklízejí už od dob starého Říma, jsou tradiční součástí i dnešního jídelníčku. Alespoň by měly být. Obsahují totiž velké množství betaninu (trimethylglicinu TMG), látky spojované s pozitivním působením na záněty, vaskulární onemocnění, deprese a některé formy demence. Kromě toho, že pravidelná konzumace červené řepy přispívá ke zdraví tepen a vlásečnic, ukazuje se také její vliv na tvorbu červených krvinek, dobrou náladu, trávení, kvalitu pleti i vlasů a detoxikaci. K tomu všemu si ještě přičtěte přítomnost sodíku, draslíku, vápníku a hořčíku v červené řepě, včetně vitaminů C a vitaminů skupiny B. Elixír radosti a mládí máte na dosah!
Řepa červená (Beta vulgaris var. vulgaris) vešla ve známost nejdříve pro své listy. Až do počátku novověku lidé konzumovali jen její nadzemní část. Ztloustlý kořen, tedy bulva, se ponejprv využíval coby léčivý prostředek. Až v dobách Římské říše se řepa zařadila na jídelníček komplet. Rychle si získala značnou přízeň a pěstování se rozšířilo ze Středomoří do téměř celé Evropy, Severní Ameriky a některých zemí Asie.
Pokud vás zajímá bližší popis, pak přidáme informaci o tom, že botanikové řadí řepu červenou do čeledi laskavcovité (stejně jako třeba lebedu, merlík a špenát). Že jde o dvouletou rostlinu ze skupiny kořenové zeleniny, její bulva má červenofialovou barvu a obvykle kulovitý, méně často také protáhlý tvar.
Řepu lze pěstovat na mnoha místech, ne vždy ale v podmínkách prostých exhalací nebo jiného průmyslového znečištění. Prášek z červené řepy navíc v RAW kvalitě, zaručuje nejvyšší jakost, navíc ho můžete uchovávat několik týdnů bez vlivu na obsah látek nebo použitelnost. Prášek se nekazí, stačí ho skladovat na suchém místě, bez přístupu světla a vzduchu. Po sklizni jsou bulvy velmi pečlivě vytříděny, očištěny a umyty, usušeny a jemně namlety. Výrobní proces podléhá přísnému dohledu, v jeho průběhu neztratí vstupní surovina nic ze svých zdraví prospěšných látek.
Prášek z červené řepy můžete přimíchat do nápojů včetně smoothie, přidat do salátů, dipů i dresinků nebo polévek.

Návod na přípravu

  1. Čajovou lžičku (4 gramy) prášku červené čepy smíchejte s džusem, jogurtem, kefírem nebo jiným nápojem. Možno použít i do smoothies, dipů a salátových dresingů.
  2. Můžete užívat 2x denně.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: