CHIA S GOJI - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha, Chia semínka 8%, Goji 7%, Květy levandule, Aroma přírodní, Květ pomeranče, Pomerančová kůra, Kousky malin, Granátové jablkoNálev a chuť čaje
Sypaný čaj Chia s goji dává po zalití horkou vodou nálev žluté až žlutozelené barvy. Ještě než ochutnáte, potěší vás krásnou vůní letní rozkvetlé zahrady. V každém doušku se pak dočkáte osvěžujících, lehce květinových tónů.
Původ čaje
Rozhodně stojí zato si před zalitím horkou vodou tuto čajovou směs dobře prohlédnout. Byla by totiž škoda nepokochat se dlouhými, úzkými zelenými listy Senchi, červenou goji, modrými květy levandule a bílými květy pomerančovníků. Až se dosyta vynadíváte, přečtěte si něco víc o těchto unikátních ingrediencích. Sencha je typický zástupce japonských čajů. Díky vysoké oblibě ji ale vyrábějí také čajové zahrady v Číně. A nedělají to vůbec špatně. Naopak se dá říct, že China Sencha dosahuje skvostných chuťových i aromatických parametrů. Je to dáno místem, kde čajovníky rostou, i způsobem jejich sklizně a zpracování čajových lístků. Svou roli hraje také šlechtění čajovníků čínských (Camellia sinensis), které potlačuje méně vítané a naopak zdůrazňuje žádané chutě a vůně lístků. Keře dělníci obvykle škubou ručně na nezastíněných plantážích. Na rozdíl od tradičního čínského postupu, kterým je zahřívání lístků na pánvích, přistupují v tomto případě k opakovanému napařování. Tím je v listech zastavena fermentace. Následně se Sencha překládá (strojově nebo ručně), suší a třídí. V horké vodě se pak smaragdově zelené jehličky rozvíjejí až do tvaru původních listů.
Za popularitou Senchi hledejme příjemnou chuť a lehkou květinovou vůni, ale také schopnost pomáhat organismu vyrovnat se s některými obtížemi. Patří k nim například vysoká hladina cukru v krvi nebo riziko cévní mozkové příhody či ischemické choroby srdeční. Podle vědců lékařské univerzity v Ohiu je v Senchi přítomno značné množství látky blokující enzym, který pomáhá růst karcinogenním buňkám. Jmenuje se EGCG (Epigallocatechin-3-Gallan) a v jednom šálku tohoto čaje ho lze prý naměřit kolem 150 mg.
Chia semínka, která jsme do směsi přidali, jsou zdrojem omega-3 nenasycených mastných kyselin, antioxidantů a vápníku. Pro zahnání hladu a k udržení hladiny cukru v krvi je využívali už Mayové a Aztékové. Botanicky jde o semínka šalvěje hispánské rostoucí především v horách Střední Ameriky. Plody goji, tedy kustovnice čínské, jsou považovány za elixír mládí. Obsahují totiž karotenoidy, antioxidanty, bílkoviny a mnoho vitaminů (vitaminy řady B, vitamin C i vitamin E). Nechybí minerály jako draslík sodík, železo a další. Goji je populární především v asijských zemích. Ceněny jsou schopnosti podpořit ledviny, posílit srdce, zlepšit spánek a mnoho dalších.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
- Doba vyluhování 2-4 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.