CHINA ANJI BAI CHA MAO FENG - ZELENÝ ČAJ

332,90 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj China Anji Bai Mao Feng 100%

Nálev a chuť čaje

China Anji Bai Cha Mao Feng poskytuje nálev krásné žluté barvy. Chuť lze popsat jako sladkou, jemnou, s květinovými tóny. Působí velmi harmonicky, na patře zanechává příjemnou, dlouhotrvající stopu. Tento čaj se skvěle hodí k přípravě cold brew, tedy dlouhému luhování ve studené vodě.

Původ čaje

Čínská provincie Zhejiang je kvalitními zelenými čaji proslavená na celém světě. Leží na východním pobřeží země, v pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis) má velmi dlouhou tradici. O čajové plantáže často pečují celé generace zemědělců. Není divu, že exportují nejslavnější čaje Číny, o které je zájem mezi skutečnými znalci. Čaj, který vám právě představujeme, kombinuje dvě sorty – svěží Bai Cha a jemný Mao Feng. Oba pocházejí z oblasti Anji ležící na severu provincie Zhejiang.

Pro obyvatele Anji je zásadní zdravé životní prostředí a péče o přírodu, tíhnou proto k ekologicky šetrnému zemědělství a s využitím místních přírodních podmínek produkují plodiny tak, aby neznečišťovali okolí. „ Ačkoli je náš kraj hornatý, přesto k nám každý den přijíždí velké množství návštěvníků. Hory, vody a čistý vzduch Anji jsou nyní cennými komoditami,“ říká například Qian Kunfang, místní okresní soudce. Zemědělské produkty vypěstované zcela přírodně dnes představují 40 procent trhu, ambice jsou však mnohem vyšší. Ekologický způsob hospodaření navíc láká do Anji investory a tamní vláda je natolik přísná, že nepovoluje žádné projekty s negativním dopadem na životní prostředí. Kromě čajovníků pěstují v Anji také bambus, zeleninu a květiny.

Ale zpět k čaji. Pro Bai Cha jsou typické dlouhé, jehličkovité lístky. Jeho název může vyvolávat dojem, že jde o čaj bílý, ovšem „Bai Cha“ v tomto případě odkazuje k faktu, že je vyroben z prvních výhonků čajovníků s velmi světlými listy. Ty dělníci škubou koncem března nebo začátkem dubna. Mao Feng je víc kudrnatý a vyrábí se z prvních tří listů sklízených později než Bai Cha. Chuť prvního je osvěžující, druhý vyniká florálními podtóny a nasládlostí.

Oba zelené čaje se úžasně doplňují, takže se můžete těšit na skutečně harmonický nápoj s krásným aftertaste.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Čína
Region
Region:
Zhejiang
Chuť
Chuť:
Sladká, Květinová, Jemná
Pro děti
Pro děti:
od 15 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
300m

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: