CHINA BANCHA PREMIUM - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Bancha China 100%Nálev a chuť čaje
China Bancha Premium dává nálev světle žluté barvy. Chuť je hladká, velmi příjemně trávová a na konci sladká. Svíravost lze označit jako nízkou až střední.
Tento čaj lze použít k přípravě více nálevů. Objevte všechny jeho chuťové nuance.
Původ čaje
Bancha je čaj produkovaný tradičně v Japonsku. Jeho čínská verze vyrobená v originálním japonském stylu si ale zaslouží nemenší pozornost. Chuť má skutečně špičkovou a díky nízkému obsahu kofeinu se z ní může stát přítel na celý dlouhý den.
China Bancha Premium pochází z provincie Zhejiang. Oblast proslavená čajovými plantážemi se nachází na východním pobřeží Číny. Její větší část je pokryta kopci, klimatické podmínky odpovídají subtropům, průměrná roční teplota se pohybuje mezi 15 a 18 ⁰C.
Provincie Zhejiang je jedním z největších čínských čajových producentů. Exportuje čaje převážně zelené, v menší míře také černé. Pokud vás zajímá přesnější poloha plantáží, z nichž tento čaj pochází, pak prozradíme, že jde o oblast kolem QiandaoHu. Lokalita navázaná na obrovské, uměle vytvořené jezero Qiandao, je obrovským turistickým lákadlem. Vodní plocha vznikla v roce 1959 ve spojitosti s výstavbou vodní elektrárny New Anjiang.
Kromě návštěvy více než tisícovky ostrovů a ostrůvků se návštěvníci věnují také trekům v okolních lesích nebo prohlídkám čajových plantáží. Zájemci se mohou zúčastnit pravého čajového obřadu či degustace místních skvělých čajů.
Čajové lístky pro výrobu Banchi se sklízejí později. Používají se totiž spodní listy, na které slunce tolik nepraží. Po zavadnutí jsou rychle a několikrát za sebou napařovány, aby byla zastavena přirozená oxidace enzymů. Pak je potřeba čaj svinout, sušit, vytřídit a zabalit.
Příprava
Návod na přípravu
-
Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 ⁰C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
-
Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
-
Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.