CHINA GUNPOWDER - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj China Gunpowder 100%Nálev a chuť čaje
Čaj, který Číňané nazývají Zhu cha, je měkký a tmavý. Jeho lístky mají velmi příjemnou hladce trávovou vůni. Po zalití dává China Gunpowder světle zlatožlutý nálev, po ochutnání cítíme svěží přírodní tóny s lehkým kouřovým zabarvením. Samozřejmě nechybí ani decentní natrpklost. Ta je pro většinu kvalitních zelených čajů typická. Znalci v tomto Gunpowderu nacházejí také vzdálenou medovou příchuť a mírný měděný prvek. Vyzkoušejte China Gunpowder také jako ledový čaj. Výborně vás osvěží a dodá novou energii.
Původ čaje
Provincie, ve které tento čaj roste, je tradičně popisována jako „osm dílů hor, jeden díl vody a jeden díl půdy“. Fujian je totiž kopcovitou oblastí na východě Číny, kterou omývá Jihočínské moře a obklopují hory s nejvyšším vrcholem Wuyi v nadmořské výšce 2 157 metrů. Krajina má subtropické klima, takže v zimním období od ledna do března je poměrně chladno (7-10 °C), po zbytek roku vládnou zemi horka (25-35 °C). Protože je oblast, kde se čaj pěstuje, blízko u pobřeží, je pro ni typické velké množství srážek a vysoká relativní vlhkost vzduchu.
China Gunpowder pochází z pozdní sklizně, která probíhá koncem září. Lístečky sbírají převážně ženy a děti. Většinou je uštipují ručně nebo používají speciální nůžky. Na hygienu česání čaje jsou kladeny vysoké nároky – sběrači nesmí kouřit, používat parfémy a mnohdy musejí pracovat v rukavicích. Po sběru se zelený čaj nechá zavadnout a listy se svinují do malých kulatých peletek nebo perliček. Čím menší velikost, tím vyšší kvalita. Podle vzhledu se pak takovému čaji říká Gunpowder – střelný prach. Lísky se pak praží, čímž získají kouřové aroma.
Příprava
Návod na přípravu
- Gunpowder nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Gunpowder zalijte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Gunpowder je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.