CHINA LUNG CHING BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj China Lung Ching BIO 100%Nálev a chuť čaje
Nádherná barva připomínající drahokam nefrit je hotovou pastvou pro oči, ovšem to hlavní u Lung Ching je dokonale vyrovnaná chuť s ořechovým nádechem.
Původ čaje
Na trhu je běžně k dostání spousta čajů s označením Dračí studna. Ta jediná pravá ovšem musí pocházet z hornaté provincie Zheijang ležící na jihovýchodě Čínské lidové republiky. A pokud se, jako v našem případě, navíc jedná o Lung Ching z okolí slavného jezera West Lake, pak máte jistotu, že ochutnáte naprosto unikátní čaj prvotřídní kvality a nejvyšší třídy.
Říká se, že si nápoj vysloužil název podle studny v čajovníkovém háji uprostřed překrásné přírodní scenérie lemující West Lake. Podle legendy bylo kolem roku 250 n.l. v této oblasti velké sucho a zemědělci se dlouho modlili za déšť. Jeden taoistický mnich přišel ke studni a objevil zde doupě draka. Požádal jej o vláhu a v tu chvíli se ze všech stran přihnaly mraky, čímž byla úroda zachráněna. Jako projev díků byl pak čaj pojmenován právě Lung Ching.
Již v 8. století n.l. jej ve své dodnes uznávané knize o slavných čínských čajích zmínil spisovatel a čajový mistr Yu Lu. Za dob Říše Čching byl označován za císařský čaj a postupem času si vybudoval naprosto jedinečné postavení národního nápoje. Vždyť ještě donedávna pěstitelé údajně posílali Lung Ching prémiové jakosti vládě místo daní.
Sklizeň Dračí studny musí proběhnout na začátku dubna před příchodem jarních dešťů. Ručně se vybírají jen první lístky s pupeny, které se následně rozloží na proutěné podnosy. Po několika hodinách přichází na řadu první kolo tepelného zpracování. Lístky se stlačují proti proudu velmi horkého vzduchu a až poté se opatrně pod bedlivým dohledem opékají na velkých pánvích.
Nejlepší Lung Ching pak poznáte podle čtyř základních charakteristických vlastností. Sušené lístky mají mít typicky plochý tvar způsobený lisováním pomocí vzduchu o vysoké teplotě a výsledný nálev Vás musí okouzlit jedinečnou zelenou nefritovou barvou, orchidej připomínající vůní a nasládlou dohrou.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.