CHINA MILK BLACK GUNPOWDER - ČERNÝ ČAJ

169 Kč 281 Kč 543 Kč 891 Kč 1 715 Kč od 169 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj BLACK GUNPOWDER 98%, Aroma přírodní mléčné

Nálev a chuť čaje

Černý čaj China Milk Black Gunpowder překvapí čajomlice hned několikrát. Mile. Především si povšimnou krásně zpracovaných čajových lístků. Žádné zlomky nebo prach, skutečný gunpowder. Po přivonění ucítí jak jistou zemitost, tak jemnou mléčnost a po ochutnání budou uchváceni zcela. Kombinace poctivého černého čaje a přírodního mléčného aroma je dokonalá. Lahodná, plná chuť víc slov nepotřebuje. To musíte zažít sami.

Původ čaje

Ano, Hubei možná nepatří k tak „provařeným“ provinciím jako Yunnan nebo Fujian. To ovšem nic nevypovídá o kvalitě tamního čaje. A ta je špičková. Seznamme se však nejdřív s oblastí, ve které China Milk Black Gunpowder vyrostl. Právě přírodní podmínky a péče o čajovníky se na kvalitě výsledného produktu vždy zásadně podílejí.
Hubei leží v centrální části Číny, na sever od známého jezera Dongting. Hraničí s dalšími čajovými oblastmi jako například Anhui nebo Jiangxi. Provincie je bohatě zásobena vodou z řeky Yangtze a jejích přítoků, čajové plantáže se rozkládají na úbočích kopců. Podnebí je v Hubei subtropické, se zřetelnými ročními obdobími – v zimě se teploty pohybují mezi 1 a 6 ˚C, v létě mezi 24 a 30 ˚C.
Pokud se do Hubei vypravíte, nebo si prohlédnete fotky jiných cestovatelů, uvidíte obvykle čajové plantáže zahalené mlhou. Časté srážky, spolu s půdními podmínkami a teplotními výkyvy během roku, determinují chuť a vlastnosti čajových lístků. Přičtěme k nim ještě fakt, že řada tamních čajových zahrad leží daleko od přelidněných měst a průmyslových oblastí. Čaj z Hubei tedy bývá výjimečně sladký a svěží.
V Číně mohou zemědělskou půdu obvykle vlastnit jen družstva. Drobní zemědělci se v nich organizují, aby mohli čaj například společně sklízet, zpracovávat a také prodávat. Nejinak je tomu v Hubei. Rolníci o čajovníky čínské (Camellia sinensis) celoročně pečují pod dohledem družstev, která jim poskytují potřebné služby. Keře jsou na některých místech dodnes škubány ručně. Jakmile se lístky nechají zavadnout, je nutné je stlačit do drobných perliček a nechat odpovídající dobu fermentovat. Samozřejmě za přísného sledování teploty a délky celého procesu. Na něm totiž záleží, jak chutný a kvalitní výsledný čaj bude. Po ukončení fermentace putuje gunpowder do sušáren.
Pro finální chuť byla při výrobě tohoto gunpowderu použita přírodní mléčná silice. Lidé alergičtí na laktózu by měli být při konzumaci čaje obezřetní.

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 

 

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vroucí vodou, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

 

Země původu
Země původu:
Čína
Region
Region:
Hubei
Chuť
Chuť:
Jemně mléčná
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Nadm. výška
Nadm. výška:
835m

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: