CHINA MILK MAO FENG - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj MAO FENG 97%, Aroma přírodní mléčnéNálev a chuť čaje
Zelený čaj China Milk Mao Feng dává nálev tmavší žluté barvy vonící květinami a svěží trávou. V chuti poznáte mléko i vanilku, propisuje se do ní samozřejmě také nasládlost a jemnost zeleného čaje China Mao Feng. Těšit se můžete i na dlouhotrvající, líbeznou dochuť.
Původ čaje
Znáte provincii Hubei? Pokud ne, představte si krajinu, ve které se střídají nížiny s velkými městy a kopce jsou po většinu roku zahalené do mlhy. Právě v nich se pěstují čajovníky čínské (Camellia sinensis), daleko od rušných silnic a velkých fabrik. Hubei se rozkládá v centrální části Číny, v sousedství dalších, čajem proslavených, provincií (Fujian, Yunnan…). Leží v subtropickém pásmu, čemuž odpovídají roční období – v zimě se teploty pohybují kolem nuly a lehce nad ní, v létě se drží mezi 24 a 30 stupni Celsia. Typické jsou pro Hubei časté srážky, které způsobují, že většina kopců bývá mnohdy doslova utopena v mlze. Pro turisty s fotoaparátem je to možná škoda. Pro majitele čajových zahrad ale velká výhra. Právě vlhko a omezený sluneční svit pomáhají lístkům čajovníků produkovat více chlorofylu a udržují je jemné i křehké.
Čajovníky sklízejí rolníci často ručně. Pro čaj China Milk Mao Feng vybírali výrazně ochmýřené listy a pupeny, které patří k tomu nejvzácnějšímu, co lze na čajových plantážích najít. Protože zelený čaj svou vůni a chuť rychle ztrácí (fermentuje), je nutné dopravit lístky v krátkém čase ke zpracování. V závodech ho dělníci rozloží na síta a nechají jen krátce zavadnout. Pak je potřeba rychlým zahřátím přirozenou oxidaci zastavit, čaj srolovat a dobře usušit. Na každém kroku velmi záleží, jakýkoli omyl nebo opomenutí vedou ke znehodnocení celé šarže. Ještě dodejme, že China Milk Mao Feng je celolistový, po zalití horkou vodou lístky se nádherně rozvinou.
Tento zelený čaj byl finalizován mléčnou silicí. Lidé alergičtí na laktózu by měli být při jeho konzumaci obezřetní.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.