CHINA YUNNAN WILD TEA BUDS - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj China Yunnan Wild Tea Buds 100%Nálev a chuť čaje
Oproti klasickým zeleným čajům překvapí velmi světlou až čirou barvou. Mírná, ovšem komplexní a svěží chuť s výraznějším květinovým prvkem.
Původ čaje
Zmíní-li se region Yunnan, milovníci čaje Pu Erh zbystří. Tato provincie plná hor a veletoků na jihu Čínské lidové republiky je však domovinou i jedněch z nejlepších bílých, zelených a černých čajů. Může za to mimo jiné místní teplé klima s dostatkem vláhy a půda s množstvím živin a minerálních látek, které prostupují až k samotným čajovým lístkům.
Běžně zde najdete čajovníky staré několik stovek let, ale skutečnou raritou jsou ty schované v pralesích a přírodních rezervacích v oblastech kolem měst Lincang, Baoshan a Dehong. Jedná se o původní prastaré čajovníkové stromy speciální odrůdy Camellia Assamica Dehongesis. Oproti běžné variantě Camellia Sinensis dorůstají úctyhodných deseti až patnácti metrů.
Jako volně rostoucí odrůda čerpá vše potřebné z pralesního systému. Zásah člověka zde kromě sklizně není žádný, proto stromy přirozeně žijí ve společnosti mechů, lišejníků a neuvěřitelné záplavy květin. To vše významně ovlivňuje kvalitu pupenů, které divoké čajovníky plodí. Produkovaný čaj je pak chutí i vůní oproti tomu z jednodruhových plantáží naprosto unikátní.
Brzy z jara vyrazí do pralesního houští sběrači pupenů. Sklizeň je to velmi náročná. Nejen že samotná cesta zabere mnohdy i několik hodin, ale na každý vzrostlý strom je třeba opatrně vylézt tak, aby se nepoškodil. Ti nejzkušenější celý proces navíc provádějí před svítáním, dokud jsou pupeny zcela uzavřeny. Jen tak totiž dosáhnou nejvyšší kvality čaje, aniž by byť i minimálním rozvinutím lístků ztratil výsledné kouzlo.
Posbírané pupeny se poté pečlivě rozloží a nechají se proschnout na slunci. Získaný zelený čaj je opravdu jedinečnou záležitostí, ve které si můžete plně užít svěží hru květin s lehkou vůní borovicového jehličí.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody),v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.