DARJEELING EARL GREY - ČERNÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Černý čaj Darjeeling 99%, Bergamot 1%Nálev a chuť čaje
Darjeeling Earl Grey má tmavě oranžový nálev. Jeho chuť se odvíjí od černého čaje, proto v ní pozorujeme jistou svíravost. Ta ale není vůbec na škodu. Výborně se doplňuje s citrusovým bergamotem. Společně vytvářejí čaj originální a velmi voňavý.
Vyzkoušejte tento aromatizovaný černý čaj také ve formě ice tea. V parném létě oceníte jeho osvěžující schopnosti.
Původ čaje
Indický černý čaj je silný, výrazný a aromatický. Ten, který se pěstuje v Darjeelingu (Západní Bengálsko), patří k nejcennějším. Čajové plantáže tam jsou položeny v nadmořské výšce kolem 2000 metrů. Díky častým dešťům se mohou čajovníkové keře sklízet až čtyřikrát ročně. V Darjeelingu se pěstuje speciální odrůda čajovníků čínských, druh assamica. Jejich lístky jsou drobnější a kadeřavější. Po naškubání se nechávají zavadnout, pak se rolují a fermentují. Pro Darjeeling je důležité, aby fermentace byla jen asi devadesátiprocentní. Následuje sušení, třídění, balení a export.
Bez bergamotu by ovšem nebyl Earl Grey. Výrazně aromatické plody subtropického stromu, jsou podobné citronu. Získává se z nich silice, z níž se vyrábějí oleje, parfémy i kosmetické přípravky. Bergamot (Citrus bergamia) roste ve Středomoří.
Příprava
Návod na přípravu
- Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.