DRAČÍ ČAJ - SMĚS
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj 63%, Oolong 8%, Kousky dračího ovoce, Bílý čaj, Yellow tea, Aroma přírodní, Jádra růžového pepře, Maliny, Ostružiny, Květy heřmánku, VanilkaNálev a chuť čaje
Zelený, bílý a žlutý čaj dávají nádherný jasně oranžový nálev. V jeho barvě se samozřejmě odráží i červené ovoce, kterého je v Dračím čaji skutečně dost. Chuť je především přírodní, jemná a vyvážená. Kyselkavé trnky a rybíz podkreslují sladké maliny. V závěru poznáváme pepřovou špičku a vanilkové pohlazení.
Dračí čaj si můžete uvařit v zimě i v létě. Buď pro zahřátí nebo osvěžení, vždy bude chutnat a dodá elán.
Původ čaje
Čínské prémiové čaje vynikají jemností, populární jsou zejména díky individuálnímu přístupu k jejich pěstování, sklizni a výrobě. Zelený čaj je oxidován velmi lehce, proces přirozené přeměny enzymů se zastavuje napařováním. Bílý čaj je naprosto nejčistší formou – po sklizni se nechají čajové lístky pouze zavadnout a pak se mimořádně opatrně suší. Čaji žlutými jsou nazývány polooxidované druhy – jde o vzácnou čínskou specialitu se specifickým výrobním postupem. Ten je podobný jako u zeleného čaje, ale fermentace probíhá déle. Lístky tak zežloutnou a získají zajímavé aroma. Žlutý čaj se na konci výrobního procesu praží.
Všechno ovoce a koření, které jsme použili při míchání Dračího čaje, pochází z EU, od našich prověřených dodavatelů. Jde o suroviny z kontrovaného zemědělství, které neobsahují těžké kovy ani jiná rezidua z chemického hnojení a ošetřování. Ovoce je konzervováno lyofilizací, tedy sušením mrazem. Po zalití horkou vodou vypadá, chutná i voní jako čerstvé. Navíc neztrácí vitaminy ani antioxidanty.
Kapka přírodního aroma celou čajovou směs vyvažuje. Protože nejde o žádnou syntetiku, nezpůsobuje Dračí čaj pálení žáhy ani podráždění žaludku.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.