DRAK ŠTĚSTÍ BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha, Zelený čaj China Wu-Lu, Zelený čaj Ming Mee, Jasmín 5%, Aroma přírodní, Květy slunečnice, Květy černého bezu, Maliny 1%Vše v bio kvalitě.
Nálev a chuť čaje
Směs tří zelených prémiových čajů v sobě čínský původ nezapře. Už při zalití probleskuje mezi ovocnými tóny také příjemné trávové aroma. Jasmín, maliny a bezinky ho ladí sladkokyselým směrem. Drak štěstí má světlounce žlutozelený nálev. K chuti není třeba moc dodávat – je prostě skvělá! Snoubí se v ní svěžest Senchi, lehká svíravost čajů Wu-Lu a Ming Mee, a to vše citlivě doplněno stopou jasmínu a malin.
Drak štěstí se výborně hodí pro přípravu ice tea. Zkuste vlažný čaj nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte lahodně osvěžující nápoj.
Původ čaje
Základním stavebním kamenem tohoto sypaného čaje jsou tři zelené lahůdky z Číny – tradiční a oblíbená Sencha, skvělý Wu-Lu a vynikající Ming-Mee. Všechny pocházejí od organických pěstitelů z Číny certifikovaných jako dodavatelé bio čajů. Ti mají zakázáno používat chemická hnojiva nebo ošetřující postřiky, takže koncový produkt je naprosto bez cizích a zdravotně závadných příměsí.
Čínská Sencha je velmi podobná japonské, ze které vlastně pochází. Tradičně se totiž v Číně zelené čaje praží. Jediná Sencha má v technologickém postupu výroby typicky japonský prvek, a to napařování. Po sklizni se zelené lístky nechávají zavadnout a pak jsou krátce napařeny, svinuty do jehliček a dále sušeny. Pro čínskou Senchu je tedy charakteristické, že výsledné čajové jehličky nemají kouřové aroma, ale naopak se vyznačují přírodní, lehce trávovou vůní.
Také ovoce a bylinky v tomto sypaném čaji jsme nakoupili u prověřených dodavatelů. Tentokrát ze zemí EU. Skutečné kusy ovoce byly sušeny speciálním procesem lyofilizace, který uchovává krásnou přirozenou barvu a zároveň neničí cenné a zdraví prospěšné látky. Stejný postup byl použit u bylin. Díky mimořádnému dohledu nad přepravou a skladováním našich čajů není koncový zákazník ochuzen ani o nejjemnější tón kterékoli přísady. Také použité aroma je čistě přírodní – nepálí po něm žáha a navíc má dlouhou životnost.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.