ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Sencha, Zelený čaj Ming Mee, Bílý čaj Pai Mu Tan, Zelený čaj China Gunpowder Super, Zelený čaj China Wu-Lu, Aroma přírodní, Černý rybíz, Červený rybíz, Kořen žen-šenu, Chrpa polní, Meruňka kousky (meruňky, rýžová mouka) 1%Nálev a chuť čaje
Luxusní vůně upoutá okamžitě po otevření sáčku. Pětice zelených čajů poskytuje Elixíru věčného života příjemný trávový základ, který lahodně doplňují tóny jasmínu, rybízu a meruňky. Nálev má nádhernou žlutou jiskrnou barvu. Pokud ho chutnáme krátce po zalití, cítíme typické prvky zelených čajů – mírnou, ale ne nepříjemnou trpkost, voňavou travnatou svěžest. Hned druhý vjem je intenzivní chuť sladké žluté švestky a jasmínová dochuť. Ve vychlazeném stavu vyniknou přirozené znaky zelených čajů a na patře dlouho zůstává něžná sladkost.
Původ čaje
Sypaný čaj Elixír věčného života pochází částečně od asijských producentů a částečně od dodavatelů ze zemí EU. Je jasné, že kvalitní zelené čaje jsme přivezli z prověřených čínských plantáží. Zelená Sencha, Ming Mee, Pai Mu Tan, Gunpowder i Wu Lu jsou čaje mimořádných vlastností. Jejich pěstování, sklizeň i výroba probíhají v nejpřísnějších podmínkách. Nemůže se proto stát, že byste v našich sypaných směsích našli pouze čajový prach nebo odlomky z výroby.
Sencha v tomto čaji má krásné celé jehličky, Gunpowder je zase rozeznatelný podle typického perličkovitého tvaru. Bílý čaj Pai Mu Tan odhalíte podle jemných světlých chloupků na ploše lístků, pro Wu Lu jsou zase typické světle zelené, velmi malé lístky. Samozřejmě nechybí populární čínský Ming Mee. Třešinkou na dortu je bájný Jiaogulan – unikátní čaj z pětilistého ženšenu. Ten jsme získali z Thajska, kde je považován za jednu z vůbec nejprospěšnějších bylin světa. Taky proto si Jiaogulan získal titul Thajská bylina nesmrtelnosti.
Červený a černý rybíz, meruňky, květy chrp a jasmínů nakupujeme vždy tam, kde je zaručena vynikající péče. Naši dodavatelé zpracovávají pouze velké kusy zdravého ovoce, a to takzvanou lyofilizací. Dojde při ní ke konzervaci, ovšem nikoli ztrátě cenných látek, barvy, chuti a vůně.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čaj. lžičku na 1,5-2dl.
- Doba vyluhování 2-3 minuty, poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.