ENERGICKÉ MANGO - ČERNÝ ČAJ

155 Kč 257 Kč 495 Kč 811 Kč 1 555 Kč od 155 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj Ceylon OP 1, Aroma přírodní, Kandované mango (mango, cukr), Květy slunečnice, Okvětní lístky růže, Kousky mučenky

Nálev a chuť čaje

Černý čaj Energické mango dává tmavě hnědý až jantarový nálev velmi libé, ovocné vůně. V chuti se zřetelně projevuje typická svíravost černého cejlonského čaje kombinovaná s lehkostí a sladkou svěžestí manga a maracuji (mučenky). Tento čaj vám bude chutnat jak v horké, tak ledové verzi.

Původ čaje

Proč jsme tento sypaný čaj pojmenovali Energické mango, zjistíte, jakmile si vychutnáte první šálek. Díky černému cejlonskému čaji vám vlije do žil elán a do tváří nach. Rozproudí krev, zbystří smysly, pomůže se soustředěním. Vaše pracovní, sportovní a všechny další výkony naberou rychlost přímo raketovou. Protože klasický, kvalitní a na světě tolik oblíbený čaj z Cejlonu překoná máloco.

Kdybychom se chtěli vydat po jeho stopách, zavedly by nás kroky na plantáže pokrývající kopce a kopečky velké části Srí Lanky. Čajovníky k ostrovu v jihovýchodní Asii zkrátka patří. A to už od poloviny 19. století, kdy nahradily plísní zdecimované kávovníky. Pravý cejlonský čaj si získal stálé místo i na anglickém královském dvoře.

Čajovníkové plantáže obhospodařují na Srí Lance celé rodiny. Činí tak desítky let a předávají si znalosti a zkušenosti z generace na generaci. Také proto je tamní čaj špičkové kvality a celosvětová poptávka převyšuje nabídku. Lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis) sbírají dělníci (častěji dělnice) převážně ručně. Čaj je následně potřeba nechat zavadnout, poté je válcován a svinován. Narušení buněčných struktur listů v něm spustí přirozený proces oxidace, který za přísného dohledu pokračuje několik hodin až dní. Sleduje se teplota, vlhkost, barva a vůně čaje. Jakmile odborníci naznají, že je fermentace u konce a čaj má ideální vlastnosti, putuje do sušáren. Nato se ještě třídí, balí a konečně exportuje.

Druhou, velmi podstatnou ingrediencí je mango. Plod mangovníku, stálezeleného mohutného stromu je oblíbený zejména pro jedinečnou, svěží chuť a skvělé nutriční hodnoty. Mangovníky rostou v tropických a subtropických oblastech, právě tam z manga lidé připravují celou řadu pokrmů, nápojů a pochutin. Mango je zdrojem vitaminů C a A, obsahuje také draslík a vlákninu. Na druhou stranu disponuje velmi malým množstvím tuku a sodíku.

 

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Cejlon
Region
Region:
Ruhuna
Chuť
Chuť:
Mango
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
600m

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: