GOJI S BRUSINKOU - SMĚS

198 Kč 325,30 Kč 659,70 Kč 1 224 Kč 2 352,60 Kč od 198 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Bílý čaj Pai Mu Tan 46%, Zelený čaj China Sencha 37%, Aroma přírodní, Kandovaný ananas (ananas, cukr), Kandovaná papája (papája, cukr), Goji 2%, Lyofilizované brusinky 2%, Kiwi

Nálev a chuť čaje

Čajová směs Goji s brusinkou v sobě nezapře jemnost bílého čaje, mírnou svíravost čaje zeleného a samozřejmě ani sladkost a šťavnatost ovoce. Je vyvážena natolik, že si skutečně vychutnáte každou její složku a přitom vám dopřeje zážitek komplexní a harmonický. Čajová směs Goji s brusinkou se hodí k popíjení v horké i ledové variantě.

Původ čaje

Začněme čajem bílým, neboť je nejjemnějším ze všech použitých ingrediencí a zároveň také velmi vzácným. Pai Mu Tan (překládáno jako Bílá pivoňka) byl původně určen pro císařský dvůr, protože ho bylo k dispozici velmi málo a jeho chuť patřila k mimořádně delikátním. Na tom se celkem nic nezměnilo. Takřka nefermentované čajové lístky si stále drží pevné místo mezi unikátnostmi hodnými čajomilcovy pozornosti. Vyrábějí se obvykle ze speciálních kultivarů čajovníků čínských (Camellia sinensis), které dělníci sklízejí ručně během března a dubna. Pro bílý čaj je potřeba naškubat především pupeny a jemné první lístky. Nechávají se jen krátce zavadnout a hned nato jsou sušeny, za nízké teploty a po delší čas. A to je celé tajemství bílého čaje Pai Mu Tan…

Naproti němu zelená Sencha prochází při výrobě procesem poněkud složitějším, který se ještě liší regionálně. V Japonsku po naškubání nechávají lístky zavadnout, pak je opakovaně krátce napařují a překládají do tenkých jehliček. V Číně místo napařování používají pražení na pánvi. Díky němu získává čaj příjemné kouřové podtóny. Nezřídka se ovšem čínští producenti přikloní k japonskému způsobu výroby, což je také případ Senci v čaji Goji s brusinkou.

Zastavme se u složek, které čaji propůjčují hlavní chutě – goji a brusinek. První zmíněnou známe jako plod kustovnice čínské (Lycium chinense). Červenooranžové bobule opadavého keře, který přirozeně roste v Asii, ale také na Havajských ostrovech, chutnají mírně nakysle a obsahují řadu cenných látek (vitamin B1, B2, železo, zinek). Čínská medicína využívá goji stovky let, a to především k podpoře imunity, při alergiích nebo potížích se zrakem.

Brusinky jsou červené, kyselkavé plody keříku brusnice brusinka (Vaccinium vitis-idaea) rostoucího zejména v severských zemích. Podobně jako goji se také brusinky uplatňují při potírání mnoha neduhů – od průjmů přes nemoci žlučníku až po cukrovku. Jsou bohaté na vitaminy A, E, C, zároveň obsahují železo, vápník, hořčík i sodík a flavonoidy s antibakteriálními účinky.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

 

Návod na přípravu

1.    Čaj Goji a brusinkou zalijte vodou o teplotě 70 - 80 ˚C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody.
2.    Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
3.    Luhujte 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
4.    Tento čaj je vícenálevový, z jedné dávky připravíte až 3 nálevy.

 

 

Země původu
Země původu:
Čína
Chuť
Chuť:
Ovocná
Pro děti
Pro děti:
od 10 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: