GREEN CEYLON HIGHLAND BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Ceylon Highlanad Bio 100%Nálev a chuť čaje
Green Ceylon má úhledně zatočené lístky. Po zalití horkou vodou dávají světle oranžový nálev a jemné přírodní aroma. Chuť je mírně květinově-ovocná, svíravost příjemná a osvěžující.
Původ čaje
Zelený čaj vyrábí na Cejlonu (dnes Srí Lanka) jedenáct producentů. Ačkoli patří země k tradičním vývozcům čaje černého, který pěstuje přibližně od 40. let 18. století, stává se zelený čaj z tohoto ostrovního státu v jihovýchodní Asii čím dál víc populární. Má totiž velmi delikátní chuť, snížené množství teinu a řadu zdravotních benefitů. V současné době se nejvíce vyváží do zemí Blízkého Východu, Ruska, prodej roste také v Evropě, Severní Americe a východní Asii.
Plantážníci na Srí Lance jsou proslulí ortodoxním přístupem k pěstování a výrobě čaje. Proto je jejich produkce, i přes stále intenzivnější zavádění moderních technologií, stále poměrně zdlouhavým a náročným procesem. Majitelé čajových zahrad tvrdí, že dobrý čaj nelze uspěchat. Sklizeň i další kroky jsou vždy záležitostí úsudku a citu pro správné načasování.
Škubání čajových lístků se věnují výhradně místní ženy. Sklízejí pouze dva vrchní listy z každé větvičky, zbytek rostliny musí zůstat nepoškozený. Po převozu do továrny se surové lístky zváží a čaj putuje k zavadnutí. Během 18-24 hodin ztratí vlhkost, pak je válcován a rolován. Délka závěrečného sušení se pohybuje mezi 20 minutami a pěti hodinami. Lístky jsou rozprostřeny na stolech a vzduchem dosušeny. Nakonec přichází ke slovu třídírna, kde je čaj rozřazen do několika kategorií kvality.
Příprava
Návod na přípravu
- Green Ceylon nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Green Ceylon zalijte teplou vodou 70 °C.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceď

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.