GRUZÍNSKÝ ZELENÝ ČAJ MAGHALI ETSERI
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Maghali Etseri 100%Nálev a chuť čaje
Nálev jasně zelené barvy se zástupem zlatavých odlesků má hedvábnou, příjemně nasládlou chuť bez výrazných travnatých podtónů a trpkého závěru.
Původ čaje
Gruzie, ležící na pomezí Evropy a Asie u břehu Černého moře, byla dlouhou dobu známá svým vínem a, světe div se, i čaji. Vše se ovšem změnilo během nadvlády Sovětů, kdy sice Gruzie patřila mezi první čtyři producenty na světě, nicméně kvantita mnohonásobně předčila kvalitu. Znalci čaje proto vymazali tuto zemi ze své mapy a po pádu Sovětského svazu byly čajovníkové zahrady téměř zničeny.
Naštěstí se skupina tamních zemědělců před několika lety rozhodla tradici obnovit. Spojili síly a systémem pokus omyl se jim podařilo vypěstovat kvalitní čajovníky produkující lahodný čaj. Ten byl zpočátku určen výhradně pro zdejší trh, ovšem brzy byla navázána obchodní spolupráce s Francií a Českou republikou. A čaj měl úspěch.
V údolích Gruzie totiž vládne teplé subtropické klima a čajovníkům se zde nesmírně daří. Plantáž v úpatí hory Maghali Etseri je toho jasným důkazem. Místní producenti kladou důraz na precizní zpracování jen těch nejkvalitnějších lístků a odměnou je jim čaj prémiové jakosti a silné chuti. Bohužel se ovšem najdou i tací, kteří vyrábí směsi z různě dovezených lístků a vydávají jej za gruzínský čaj. Ten je ovšem kvalitou úplně jinde a kazí tak reputaci poctivým lokálním pěstitelům.
Zelený čaj Maghali Etseri je ovšem zaručeně pravý, což lze poznat již při otevření balení. Obsahuje totiž pouze krásné, pevné a lehce stočené lístky bez velkého množství prachových částeček, které poté kalí nálev a kazí nejen chuť, ale i celkový dojem. Díky vhodnému podnebí i na minerály bohaté půdě je navíc čaj v Gruzii pěstován ekologicky, což se promítá do vůně plné mořského vánku a svěžesAti blízkých hor. Pokud tedy rádi podléháte svodům dosud neprobádaných chutí rozličných čajů, pak ten z údolí Mahgali Etseri je pro Vás jako stvořený.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.