GUANGXI GREEN SNAIL MAGNOLIA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj China Guangxi 100%Nálev a chuť čaje
Žlutý nálev s karamelovým nádechem chutná příjemně sladce s ovocnými a květinovými tóny.
Původ čaje
V regionu Guangxi na jihu Čínské lidové republiky si rádi hrají s nejrůznějšími vůněmi zde vypěstovaných čajů. Dokáží spojit jedinečné vlastnosti kvalitního zeleného čaje se světem květin tak, aby výsledný nálev působil zcela harmonicky. Zářným příkladem je právě Green Snail Magnolia, který upozadil typickou lehkou svíravost zeleného životabudiče a nahradil ji přirozenou sladkostí.
Autonomní oblast Guangxi se může pochlubit subtropickým klimatem s mírnými rozdíly teplot mezi létem a zimou. Díky vlivu monzunového pásma je zde celoročně dostatek vlhkosti, takže není divu, že se místním čajovníkovým plantážím daří znamenitě. Ty, ze kterých pochází Green Snail Magnolia, se nachází v průměrné nadmořské výšce kolem 800 metrů a tamní pěstitelé se jim jaksepatří věnují.
Veškerý sběr lístků probíhá výhradně ručně, ideálně hned zkraje léta, aby si čaj zachoval co nejvíce síly. Sklízené lístky by neměla znehodnotit padající rosa, proto se bambusové košíky plní ještě před úplným rozbřeskem. Následně se čaj nechá chvíli odpočívat na slunci a poté se rychle tepelně zpracuje, čímž se zastaví oxidace. V této fázi se z lístků zkušeným pohybem šikovných čajových mistrů formují malé kuličky připomínající tvarem šnečí ulity.
Takto stočené lístky se rozprostřou a mezi ně se vloží čerstvé květy magnolií. Zatímco si společně hoví, přenáší se z květů na čaj jejich jedinečná vůně. Na konci sušení se magnolie opatrně odfoukne, ovšem její chuť a aroma už v čajových lístcích zůstane a ozvláštní Vám každý šálek tohoto lahodného nápoje.
Příprava
Návod na přípravu
- Guangxi Green Snail Magnolia nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Čaj je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.