GUANGXI GREEN SNAIL - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj China Guangxi 100%Nálev a chuť čaje
Zelený čaj Guangxi Green Snail dává po zalití horkou vodou nálev světle žluté barvy. Voní jemně a svěže, chuť je plná, ovocně nasládlá, jen decentně svíravá.
Původ čaje
V hornatém terénu na jihu Číny vznikla asi 200 let před naším letopočtem prefektura, kterou od samého začátku provázely nejrůznější mocenské boje a bitvy. Její původní obyvatele označuje literatura jako Paj-jüe. K Číně byla připojena za vlády císaře Čchin Š´-chuang-ti a dostala jméno Kuang-
si, tedy „Západní rozšíření“. Provincií se stala za dynastie Jüan a status autonomní oblasti získala v roce 1958. Velkou část území pokrývají lesy, podnebí se vyznačuje teplými dny s vysokou vzdušnou vlhkostí, často ho ovlivňují monzuny. Průměrná roční teplota je udávána v rozmezí 17-23 ⁰C. Nejvyšším vrcholem Guangxi je Kitten Mountain (Kočičí hora) s 2 141 metrem nadmořské výšky.
Je potřeba zmínit, že Guangxi není ve světě čajů tak známá jako třeba Yunnan nebo Hunan. To ale neznamená, že bychom v její produkci nenašli čaje prvotřídní kvality a jedinečných chuťových vlastností. Dokladem je právě Green Snail, zelený čaj pěstovaný ve vysoce položených zahradách.
Čaj, jehož vzhled připomíná zelené šnečí ulity, je vyráběn z jemných lístků sbíraných ručně. Na plantáže čajovníků čínských (Camellia sinensis) vyrážejí ženy a dívky brzy ráno, aby sklizeň neznehodnotila rosa. Lístky ponechávají pěstitelé zavadnout, a aby zabránili přirozené oxidaci enzymů, vystaví je krátkému působení vysoké teploty. Dalším krokem je svinování do tvarů šnečích ulit, sušení, třídění a balení.
Čínské zelené čaje vynikají velmi pečlivým zpracováním. Postupy a recepty si předávají celé rodiny několik set let. Stejně jako rituály jejich přípravy a konzumace. Čaj Guangxi Green Snail se výborně hodí pro ceremonii Gong Fu Cha. Lze z něj totiž připravit až 3 nálevy, které se od sebe vždy liší vůní i chutí.
Příprava
Návod na přípravu
1. Guangxi Green Snail nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
2. Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
4. Čaj je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.