IBIŠEK KVĚT - KARKADE

95 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Květ ibišku 100%

Nálev a chuť čaje

Ibišek dává krásný červený až rudý nálev. Jeho vůně je silná a aromatická, chuť nakyslá.
Vyzkoušejte ho jako horký nápoj, ale nezapomeňte ani na ledovou variantu. V obou případech má vynikající chuť a vlastnosti.

Původ čaje

Ibišek potřebuje pro svůj zdárný růst dostatek světla a tepla. Proto je rozšířen v tropických a subtropických oblastech mírného pásu. V České republice se jako součást volné přírody vyskytuje jen vzácně. Často se s ním ale setkáme v zahradnictvích, botanických zahradách nebo domácnostech. Jako pokojová rostlina existuje v několika druzích, mnohdy vyšlechtěných k pěstování v bytech s nízkou vzdušnou vlhkostí.
Na původních stanovištích mívá podobu keře, polokeře nebo stromu. Může být opadavý nebo stálezelený.
Pro přípravu čajů se používá ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa). Jde o keř dosahující až dvoumetrové výšky. Má sytě zelené listy a bílé květy s červeným středem. Plody jsou obvykle podlouhlé a obsahují semena. Speciálně pro ně je pěstován příbuzný ibišku – ibiškovec jedlý známý pod názvem okra.
Ibišek je pojmenován podle bájného ptáka Ibise figurujícího v egyptské mytologii. Právě pro Egypťany je popíjení ibiškového čaje typické. Ibišek se používá takřka do všech nápojů. Sušeným květům ibišku súdánského určeným pro přípravu čaje tam říkají Karkade. Egyptský národní čaj se pije v kavárnách, u vodní dýmky i běžných společenských setkáních.

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 10 minut Množství 1 až 2 čajové lžičky na 1,5 dl

 

Návod na přípravu

  1. Ibišek zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 - 2 čajové lžičky na 1,5 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 - 2 lžičky navíc.
  3. Doba vyluhování 10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: