JADE EYES GREEN JASMÍN - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj JADE EYES GREEN 100%, Aroma přírodníNálev a chuť čaje
Nálev této proslulé speciality má světlou, žlutozlatou barvu. Chuť se samozřejmě odvíjí od přítomnosti jasmínu, který skvěle podbarvuje přirozenou nasládlost a osvěžující svíravost zeleného čaje.
Máte-li rádi ice tea, je pro vás čaj Jade Eyes Green ideální volbou. Naplňte vysoké sklenice do 2/3 kostkami ledu a přelijte je teplým nápojem. Jasmín a zelený čaj povzbudí a příjemně naladí i v nejparnějším létě!
Původ čaje
Už svým tvarem a silnou jasmínovou vůní vypovídá čaj Jade Eyes Green o složité výrobě a dlouhé tradici. Ovoněné čaje vznikly právě v Číně. Nejčastěji se k aromatizování čajových lístků, které vůni velmi dobře absorbují, používá jasmín, lotos, ibišek, chryzantémy nebo pomerančovníky. Nejpopulárnější a nepřirozenější postup zahrnuje smíchání částečně zpracovaného zeleného čaje s poupaty aromatických rostlin. Když se nechají několik hodin (u jasmínu přes noc) ve vyhřáté místnosti, květy se rozvinou a předají svou vůni čaji. Tato metoda se dnes používá už jen v Číně, tamní aromatizované čaje jsou řazeny mezi špičkové. Druhou možností je aromatizování přírodními nebo syntetickými esencemi. Typicky se používá třeba u Earl Graye. Indické čaje se často ochucují přidáním koření.
Provincie Fujian je produkcí zelených čajů celosvětově proslavená. Ačkoli většinu jejího povrchu zaujímají hory, časté srážky a vysoká vzdušná vlhkost čajovníkům čínským velmi svědčí. Čajové zahrady se rozkládají na úbočích, mnohdy ve špatně přístupném terénu. Zelený čaj sklízejí brzy ráno ženy a dívky. Po převozu na zpracovatelské farmy se čajové lístky a pupeny, na které je Jade Eyes Green velmi bohatý, nechávají zavadnout. Aby byla zastavena přirozená oxidace enzymů, vyhřívá se čaj suchým teplem. Pak je pečlivě ručně formován do tvaru „dračích očí“ a sušen.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.