JAHODOVÝ CHEESECAKE BIO - ČERNÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Černý čaj Yunnan 80%, Kousky citrónové kůry, Aroma přírodní, Kousky jahod 3%, Okvětní lístky růžeNálev a chuť čaje
Černý čaj Jahodový cheesecake BIO má všechno, co od snídaňového nápoje očekáváte. Skvěle osvěžující chuť s atraktivními tóny šťavnatých jahod, příjemnou vůni a navíc původ v organicky hospodařící čajové plantáži.
Původ čaje
Čínský černý čaj je sice méně slavný než zelený, to ale neznamená, že méně kvalitní. Svědčí o tom každoroční celosvětová poptávka a také certifikace BIO, kterou získávají jen produkty organického zemědělství. Tedy takové, které byly pěstovány bez použití průmyslových hnojiv a postřiků, čistě přírodní cestou. Stejně musejí být zpracovány – podle postupů neznečišťujících životní prostředí. Všechny tyto požadavky černý čaj, který je základem Jahodového chceesecaku BIO, splňuje na sto procent.
Provincie Yunnan leží na jihu Číny, poblíž hranice s Vietnamem, v údolí řeky Mekong. Rozkládá se uvnitř takzvané subtropické vysočiny, zimy jsou mírné, léta teplá, někdy i tropická. Jde o region hornatý, takže se stává, že v údolí panují vedra, zatímco na vrcholcích vane ledový vítr. Díky vysokým nadmořským výškám a mírnému podnebí je vegetační období dlouhé.
Traduje se, že v Yunnanu pěstují keře čajovníků čínských (Camellia sinensis) víc než 2,5 tisíce let. Lístky tamní lidé sbírají od března do listopadu. A pokud je zpracují fermentací, nazývají výsledek čajem červeným. Speciálně v provincii Yunnan ho najdete pod označením Dianhong – „Dian“ je zkratka pro Yunnan a „hong“ znamená červený. Samotná fermentace je proces náročný na čas i zkušenosti zpracovatele. Naškubané zelené lístky je potřeba nechat zavadnout a svinováním nebo lisováním „pomačkat“. Uvolní se z nich šťáva, která spustí fermentaci. Během ní mění čaj chuť, vůni i barvu. Jakmile odpovědná osoba nazná, že jsou lístky fermentovány přesně, jak je potřeba, nechá čaj sušit teplým vzduchem. Pak je nutné ho vytřídit a zabalit.
Co jsme s takto vyrobeným yunnanským čajem udělali my? Přisypali jsme k němu jahody, citronovou kůru a okvětní lístky růži. Směs byla nakonec zahalena do mlhy přírodního aroma. To je zárukou, že čajová směs neobsahuje syntetické látky a nezpůsobuje například pálení žáhy.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dcl vody.
- V přikrytém šálku luhujte 3-5 minut.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.