JAHODOVÝ CHEESECAKE BIO - ČERNÝ ČAJ

201,80 Kč 329,10 Kč 667,30 Kč 1 241,10 Kč 2 386,80 Kč od 201,80 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Černý čaj Yunnan 80%, Kousky citrónové kůry, Aroma přírodní, Kousky jahod 3%, Okvětní lístky růže

Nálev a chuť čaje

Černý čaj Jahodový cheesecake BIO má všechno, co od snídaňového nápoje očekáváte. Skvěle osvěžující chuť s atraktivními tóny šťavnatých jahod, příjemnou vůni a navíc původ v organicky hospodařící čajové plantáži.

Původ čaje

Čínský černý čaj je sice méně slavný než zelený, to ale neznamená, že méně kvalitní. Svědčí o tom každoroční celosvětová poptávka a také certifikace BIO, kterou získávají jen produkty organického zemědělství. Tedy takové, které byly pěstovány bez použití průmyslových hnojiv a postřiků, čistě přírodní cestou. Stejně musejí být zpracovány – podle postupů neznečišťujících životní prostředí. Všechny tyto požadavky černý čaj, který je základem Jahodového chceesecaku BIO, splňuje na sto procent.

Provincie Yunnan leží na jihu Číny, poblíž hranice s Vietnamem, v údolí řeky Mekong. Rozkládá se uvnitř takzvané subtropické vysočiny, zimy jsou mírné, léta teplá, někdy i tropická. Jde o region hornatý, takže se stává, že v údolí panují vedra, zatímco na vrcholcích vane ledový vítr. Díky vysokým nadmořským výškám a mírnému podnebí je vegetační období dlouhé.

Traduje se, že v Yunnanu pěstují keře čajovníků čínských (Camellia sinensis) víc než 2,5 tisíce let. Lístky tamní lidé sbírají od března do listopadu. A pokud je zpracují fermentací, nazývají výsledek čajem červeným. Speciálně v provincii Yunnan ho najdete pod označením Dianhong – „Dian“ je zkratka pro Yunnan a „hong“ znamená červený. Samotná fermentace je proces náročný na čas i zkušenosti zpracovatele. Naškubané zelené lístky je potřeba nechat zavadnout a svinováním nebo lisováním „pomačkat“. Uvolní se z nich šťáva, která spustí fermentaci. Během ní mění čaj chuť, vůni i barvu. Jakmile odpovědná osoba nazná, že jsou lístky fermentovány přesně, jak je potřeba, nechá čaj sušit teplým vzduchem. Pak je nutné ho vytřídit a zabalit.

Co jsme s takto vyrobeným yunnanským čajem udělali my? Přisypali jsme k němu jahody, citronovou kůru a okvětní lístky růži. Směs byla nakonec zahalena do mlhy přírodního aroma. To je zárukou, že čajová směs neobsahuje syntetické látky a nezpůsobuje například pálení žáhy.

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 100 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dcl vody.
  2. V přikrytém šálku luhujte 3-5 minut.
  3. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.

 

 

 

Země původu
Země původu:
Čína
Region
Region:
Yunnan
Chuť
Chuť:
Jahoda, Cheesecake
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
1200m - 2000m
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: