JAPAN BANCHA BIO - ZELENÝ ČAJ

299 Kč 522 Kč 1 033 Kč 1 709 Kč 3 347 Kč od 299 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Bancha BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Bancha BIO je čaj jemný, svěží a lehce nasládlý. Nálev má světlou, zelenožlutou barvu, aroma působí harmonicky a libě. Jde tedy o zelený čaj vhodný k celodennímu popíjení.

Doporučujeme otestovat různé druhy přípravy, a to jak zalití horkou vodou, tak macerování ve vodě studené. Budete mile překvapeni, jaké chuťové nuance Bancha BIO poskytuje.

Původ čaje

Typická bancha, jak ji obvykle máme možnost poznat, má velké, pevné listy a chutná více či méně svíravě. Bancha BIO je jiná. Dělníci ji totiž vyrobili z lístků sklizených před tím, než dosáhnou pro obvyklou banchu typických vlastností - jsou menší a jemnější. Tím pádem je i chuť výsledného nálevu lehčí a sladší.

Takto netypicky přistoupili k tradiční banchi v zahradách na jihu Japonska, konkrétně v provincii Kagoshima ležící na ostrově Kjúšú. Charakterizuje ji nadmořská výška kolem 500 metrů, zalesněné kopce a subtropické podnebí. Dny bývají horké, noc chladné a tlak vzduchu se velmi rychle mění. To všechno jsou důvody, proč místní plantáže po většinu roku halí mlhy. Majitelé čajových zahrad je vítají, znemožňují totiž přístup slunečních paprsků k čajovníkům a zpomalují tak růst jejich lístků. Díky tomu se v zelené hmotě mohou po delší čas hromadit aminokyseliny stojící za sladkou chutí čaje.

Bancha bývá sklízena ručně, ale i strojově. Naškubané lístky musí zůstat několik hodin na slunci, aby zavadly. K zastavení oxidace enzymů využívají v Japonsku typicky napařování – čaj krátce a opakovaně vystaví působení horkého vzduchu. Nakonec musí být čaj usušen, vytříděn a zabalen.

Plantáže v Kagoshimě produkují čaje pod vlastní značkou Kagoshima Green Tea. Zaručuje, že splňují nevyšší standardy,. Velmi často jde o čaje pěstované v režimu organického zemědělství, tedy bez využití průmyslově vyráběných hnojiv a s ohledem na ochranu životního prostředí.

Pokud si chcete vychutnat zelený čaj Bancha BIO v celé jeho kráse, otestujte oba způsoby přípravy – klasický (5 gramů čaje zalijte 250 mililitry horké vody; při použití vody o teplotě 90°C luhujte 60-90 sekund, při použití vody o teplotě 80°C luhujte 30-60 sekund). Nebo zalijte 10 gramů čaje 1 litrem studené vody a nechte nápoj několik hodin macerovat.

 

Příprava

Teplota 80-90 °C Doba přípravy 0,5-1,5 minuty Množství 5g na 250 ml

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 80°C v poměru 5g čaje na 250ml vody, doba vyluhování 30-60 sekund.
  2. Nebo ho můžete zalít vodou o teplotě 90°C a nechat luhovat 60-90 sekund.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Nasládlá, Svěží
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
500m
BIO
BIO:
Ano

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: