JAPAN GEN MAI CHA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Japan Bancha, Pražená rýžeNálev a chuť čaje
Nálev tohoto japonského čaje je čistý, světle žlutý. Aroma jemné, lehké, mírně pražené. Chuť je popisována jako lehce travnatá, mírná, se stopou oříšků a pražené rýže. Populární čaj je celkově velmi lahodný, se střední svíravostí, která mu dodává osvěžující podtón.
Původ čaje
Japan Gen Mai Cha se skládá ze zeleného čaje (japonsky cha) a pražené hnědé rýže (japonsky genmai). Někdy bývá nazývána „popkornový čaj“, protože při pražení se občas stane, že rýžová zrnka puknou a vypadají jako popkorn. Vyrábí se ve městě Masuda, které najdeme v prefektuře Shimane v jihozápadní části ostrova Honšú.
Klasický japonský čaj se většinou připravuje z Banchi, což je základní třída zeleného čaje, a tmavé rýže. Lístky čajovníků čínských (Camellia sinensis) se pro Banchu sklízejí později než pro Senchu, proto jsou robustnější a obsahují méně teinu. Úprava je ale podobná: po sklizni, která se provádí ještě před padnutím rosy, se čajové lístky nechají krátce zavadnout a poté jsou opakovaně napařovány. Tak je zastavena fermentace a zachováno maximum zdraví prospěšných látek. Následuje překládání, sušení a třídění. K čaji je přimíchána pražená tmavá rýže.
Někdy bývá Gen Mai Cha podávána s Matchou, práškovým zeleným čajem. Čaj je pak nazýván Matcha-iri Genmaicha, má podobnou chuť jako Gen Mai Cha, ale často je silnější a nálev má zbarvený více dozelena.
Příprava
Návod na přípravu
- Japan Gen Mai Chu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Japan Gen Mai Chu zalijte vodou o teplotě 70-80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Japan Gen Mai Chu je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.