JAPAN GENMAICHA KOHKI WITH MATCHA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Japan Gen Mai Cha 98%, Zelený čaj Japan MATCHA 2%Nálev a chuť čaje
Genmanicha je lehká, mírně pražená, travnatá a oříšková. Naproti ní japonská matcha chutná nasládle a měkce. Když se obě zkombinují, vzniká nápoj velmi příjemný – lehký, sladký a s praženou stopou. Jeho barva je jasně zelená a aroma svěží.
Původ čaje
Každá z ingrediencí se vyrábí naprosto jinak. Ačkoli jsou obě typické pro Japonsko, jejich uživatelé se v historii velmi různili. Popíjet matchu bylo výsadou nejvyšších vrstev společnosti, zatímco genmaicha bývala nápojem chudých farmářů.
Matcha je velmi jemný prášek vyrobený mletím čajových lístků. Používá se k rituálům, při nichž je šlehána bambusovou metličkou v horké vodě. Výroba matchi je podobně složitá – před sklizní jsou čajovníky přibližně na 20 dní zastíněny, aby produkovaly a v listech ukládaly ještě více chlorofylu a aminokyselin. Škubání je prováděno výhradně ručně, hned po něm jsou listy napařeny, sušeny, zbaveny žilek a v kamenných mlýncích mlety na prášek.
Genmaicha je v podstatě směs zeleného japonského čaje a pražené rýže. Říká se jí také „popkornový čaj“, protože při pražení rýže občas puká a vypadá jako popkorn. Vyrábí se z banchi, což jsou lístky čajovníků sklízené později. Vynikají robustnější chutí a menším obsahem teinu. Po sklizni se lístky napařují, překládají, suší a třídí. Nakonec je k nim přimíchána tmavá pražená rýže.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.