JAPAN GENMAICHA KOHKI WITH MATCHA - ZELENÝ ČAJ

219 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.12.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan Gen Mai Cha 98%, Zelený čaj Japan MATCHA 2%

Nálev a chuť čaje

Genmanicha je lehká, mírně pražená, travnatá a oříšková. Naproti ní japonská matcha chutná nasládle a měkce. Když se obě zkombinují, vzniká nápoj velmi příjemný – lehký, sladký a s praženou stopou. Jeho barva je jasně zelená a aroma svěží.

Původ čaje

Každá z ingrediencí se vyrábí naprosto jinak. Ačkoli jsou obě typické pro Japonsko, jejich uživatelé se v historii velmi různili. Popíjet matchu bylo výsadou nejvyšších vrstev společnosti, zatímco genmaicha bývala nápojem chudých farmářů.

Matcha je velmi jemný prášek vyrobený mletím čajových lístků. Používá se k rituálům, při nichž je šlehána bambusovou metličkou v horké vodě. Výroba matchi je podobně složitá – před sklizní jsou čajovníky přibližně na 20 dní zastíněny, aby produkovaly a v listech ukládaly ještě více chlorofylu a aminokyselin. Škubání je prováděno výhradně ručně, hned po něm jsou listy napařeny, sušeny, zbaveny žilek a v kamenných mlýncích mlety na prášek.

Genmaicha je v podstatě směs zeleného japonského čaje a pražené rýže. Říká se jí také „popkornový čaj“, protože při pražení rýže občas puká a vypadá jako popkorn. Vyrábí se z banchi, což jsou lístky čajovníků sklízené později. Vynikají robustnější chutí a menším obsahem teinu. Po sklizni se lístky napařují, překládají, suší a třídí. Nakonec je k nim přimíchána tmavá pražená rýže.

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 

 

 

Návod na přípravu

  1. Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C, v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Chuť
Chuť:
Nasládlá, Pražená
Pro děti
Pro děti:
od 15 let

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: