JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - ZELENÝ ČAJ

994,10 Kč 1 750,30 Kč 3 779,50 Kč 7 205,20 Kč 14 315 Kč od 994,10 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Světle zelenkavý nálev se zlatým jiskřením v sobě ukrývá nevšední a vynikající chuť s lehkým náznakem nasládlosti a bohatou záplavou tónů umami.

Původ čaje

Japonsko je jednoznačně považováno za domov těch nejlepších zelených čajů. Jedním z nich je bezpochyby právě Gyokuro Shincha Kiwami v bio kvalitě. Opravdová rarita, která umí překvapit svým neobyčejným charakterem chuti, si rozhodně zaslouží výsostné postavení v čajotéce.

Japan Gyokuro Shincha Kiwami je vzácné hned z několika důvodů. Je zcela neobvyklé, aby plně zastíněné čaje byly zároveň pěstovány organickým způsobem. Ve stínu se totiž dobře daří parazitům, na které jsou čajovníky velice náchylné. Proto péče o takto zastíněné stromy vyžaduje nesmírné množství zkušeností a dovedností. Po celých osmnáct dní jsou v tomto případě lístky plně chráněné před slunečními paprsky, díky čemuž získají krásně sytou tmavě zelenou barvu.

Jak napovídá označení shincha (ve volném překladu to znamená první čaj), jedná se o prvně sklizené lístky v roce. Sběr je spjat s oslavou konce Hachiju-Hachiya, tedy obdobím 88 nocí po prvním jarním dnu dle japonského lunárního kalendáře. Pro producenty čajů se jedná o mimořádný okamžik, který doprovází čajový festival, meditace a obřady. Lístky, které jsou sklizeny v den vyvrcholení tohoto časového úseku, jsou považovány za zvláště cenné.

Po sklizni se čaj velmi krátce spaří a sroluje do tenkých lesklých jehliček. Protože je zastínění pro čajovníky při organickém pěstování velmi náročné, dochází k produkci tohoto čaje pouze jednou ročně. I proto se mu říká kiwami, což znamená ultimátní, naprosto dokonalý. A věřte nám, že pod mocí umami v prvním šálku o něm nebudete smýšlet jinak.

 

Příprava

Teplota 60 °C Doba přípravy 2 minuty Množství 3g na 100 ml

Návod na přípravu

  1. První nálev - Gyokuro zalijte vodou o teplotě 60°C  v poměru 3g na 100 ml vody. Nechejte 2 minuty louhovat (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  2. Druhý nálev - teplota vody 70°C, doba louhování 1,5 minuty.
  3. Třetí nálev - teplota vody 80°C, doba louhování 1 minuta.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Nasládlá, Umami
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: