JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO - ZELENÝ ČAJ

695,80 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan Gyokuro 100%

Nálev a chut čaje

Nálev má překrásnou zlatavou barvu se zelenými tóny. Čaj překvapí svou svěžestí, nečekanou násládlostí s bylinnou notou a výraznou chutí umami.

Původ čaje

Nejjižnější japonský ostrov Kjúšú je proslavený svou mohutnou aktivní sopkou Aso. Díky ní není v této části země vycházejícího slunce nouze o tektonickou činnost, horké prameny a na minerály bohatou zem. Hlavně poslední zmíněné je odpovědí na to, proč se zde nachází záplava těch nejznámějších čajových plantáží, jejichž specialitou jsou zelené čaje. 

Jednou z nich je i ta v prefektuře Kagoshima. Produkuje se zde zcela jedinečný čaj s přízviskem takumi. Toto gyokuro je zcela závislé na mistrovství jeho tvůrců. Pěstuje se totiž organickým způsobem, bez dotyku přidané chemie. To však může být častým kamenem úrazu, neboť gyokuro patří mezi tzv. zastíněné čaje. Právě při nedostatku slunečního svitu se velmi daří škůdcům, kteří napadají čajovníkové lístky a dokáží je zcela znehodnotit.

Zkušenosti, generacemi osvědčené metody a trpělivost ovšem dokáží zázraky, a proto si Gyokuro Takumi BIO může spokojeně lebedit ve stínu po dobu minimálně osmnácti, nejčastěji však až třiceti dnů. Děje se tak vždy na jaře, aby mohly být ihned poté sklizeny první pupeny společně se dvěma sytě zelenými lístky, v nichž se ukryla chuť a aroma nebývalé intenzity. Stejně jako sběr, probíhá i následné svinutí do tenkých jehliček výhradně ručně, aby byla po celou dobu pečlivě hlídána pouze ta nejvyšší kvalita.

Pečlivost a oddanost řemeslu je na konci celého procesu odměněna cenou nejvyšší. Mimořádným čajem, který uhrane omamnou vůní a tak výtečnou chutí, že šálek odložíte až s poslední kapkou, u které budete přemýšlet, zda jste byli více okouzleni výjimečnými tóny umami či propojením svěžesti s překvapivou nasládlostí.

 

Příprava

Teplota 60 °C Doba přípravy 2 minuty Množství 3g na 100 ml

Návod na přípravu

  1. První nálev - Gyokuro zalijte vodou o teplotě 60°C  v poměru 3g na 100 ml vody. Nechejte 2 minuty louhovat (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  2. Druhý nálev - teplota vody 70°C, doba louhování 1,5 minuty.
  3. Třetí nálev - teplota vody 80°C, doba louhování 1 minuta.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Svěží, Umami
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
BIO
BIO:
Ano

 

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: