JAPAN KABUSE SENCHA ASAMUSHI BIO - ZELENÝ ČAJ

699 Kč 1 265 Kč 2 535 Kč 4 219 Kč 8 352 Kč od 699 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan Kabuse Sencha Asamushi BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Japan Kabusencha Asamushi BIO dává nálev světlé, zelené až zelenožluté barvy. Nálev velmi svěže voní, chutná mírně trávově, zároveň však lehce a libě nasládle. Velmi bohaté aroma dokreslují tóny pražených oříšků.

Tento čaj je vhodný připravovat klasickou cestou (zalitím horkou vodou), výborný je ovšem i macerovaný při pokojové teplotě nebo v chladničce. Bohatost jeho chuti vás velmi mile překvapí.

Původ čaje

O zelených čajích z Japonska bylo popsáno hodně papíru. Vždyť je tam pijí od 9. století a většina tamních plantáží se zaměřuje právě na ně. Na rozdíl od zeleného čaje z jiných koutů světa, charakterizuje ten japonský specifický chuťový profil – čajomilci ho popisují jako vegetální, se zelenými tóny přecházejícími až k aroma mořských řas. Také proto se u řady sort doporučuje luhování při velmi nízkých teplotách. Dokážou uvolnit květinové, svěží a mírně pikantní chuťové nuance. To je přesně případ Japan Kabusencha Asamushi BIO. Chcete-li si vychutnat všechny jeho valéry, rozhodně se nebojte při přípravě experimentovat. Využijete tak potenciál, který je v tomto čaji ukryt, na maximum. Kde se vlastně jeho jedinečnost bere? Povíme vám.

Japan Kabusencha Asamushi BIO pochází z čajové zahrady hospodařící v režimu organického zemědělství. To už samo o sobě je zárukou mimořádné kvality. Plantáže se rozkládají na ostrově Kjúšú, v nadmořské výšce kolem 500 metrů. Jsou obklopeny lesy, které jim poskytují speciální mikroklima. Čajovníky udržují prakticky bez přestání v mlze a ve stínu. Díky tomu rostou jejich lístky pomalu a hromadí se v nich L-theanin, který může za výslednou nasládlost nápoje.

Japonští farmáři se ale nespoléhají jen na přírodní zastínění. Dva až tři týdny před sklizní přikrývají čajovníky čínské (Camellia sinensis) speciálními rohožemi kabusé. K jejich použití odkazuje slovo kabusecha v názvu tohoto čaje. Druhé „záhadné slovo“ popisuje způsob, jakým bylo s čajovými lístky zacházeno po sběru. Jde o krok, při kterém se rovnou na plantáži čaj lehce a krátce napaří. Zastaví se tak přirozené oxidační procesy a uchová maximum aromatických látek. Odborníci přitom rozlišují asamushi (kontakt s párou trvá 30-40 sekund), chuumushi (kontakt s párou trvá 40-60 sekund) a fukamushi (kontakt trvá 60-180 sekund).

Aby byl výčet okolností, které se na kvalitách tohoto čaje podílejí kompletní, musíme přidat i péči japonských zemědělců a zpracovatelů čaje. Obhospodařování plantáží v BIO režimu bez použití průmyslových hnojiv vyžaduje cit pro celý přírodní ekosystém a chuť stále rozvíjet své znalosti a schopnosti. Japan Kabusencha Asamushi BIO můžete přichystat dvěma způsoby. Při tradiční přípravě použijte 5 gramů čaje na 250 mililitrů vody. Tu převařte, nechte zchladit na 70 °C a čaj luhujte 90-120 sekund (nebo použijte vodu 80 °C horkou a lístky luhujte 60-90 sekund).

Otestovat můžete i přípravu za studena. Stačí 10 gramů čajových lístků přelít 1 litrem pramenité vody a ponechat při pokojové teplotě nebo v chladničce po dobu několika hodin.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 1-2 minuty Množství 5g na 250 ml

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 80°C v poměru 5g čaje na 250ml vody, doba vyluhování 30-60 sekund.
  2. Nebo ho můžete zalít vodou o teplotě 90°C a nechat luhovat 60-90 sekund.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Jemná, Aromatická
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
500m
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: