JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO 100%Nálev a chuť čaje
Když zalijete Japan Kabusecha Premium BIO horkou vodou, získáte nápoj žluté až zlatožluté barvy s harmonickou vůní a mimořádně elegantní chutí. Je příjemně nasládlá, lehká, bez výrazné svíravosti. Přesto působí svěže. Při dobré přípravě můžete docílit vzácných tónů páté chuti umami.
Původ čaje
Mount Kirishima je sopečné pohoří v prefektuře Kagoshima. Jeho nejvyšší vrchol Karakunidake (1 700 m n. m.) znamená cosi jako „Korea Peak“, protože z něj za příhodných podmínek lze dohlédnout až na Korejský poloostrov. Právě díky vulkánu je tamní půda bohatá na minerální látky a její složení se významně podílí na ojedinělé chuti zde pěstovaných čajů.
Japan Kabusecha Premium BIO vyrostl v kopcovité krajině, ve vulkanické půdě bohaté na minerální látky, na plantážích často zahalených do mlhy a obklopených divokou přírodou. Farmáři o čajovníky čínské (Camellia sinensis) pečovali v režimu organického zemědělství, nepoužívali tedy průmyslově vyráběná hnojiva ani přípravky k ochraně keřů před škůdci. Označení BIO si tento čaj rozhodně zaslouží.
V japonském regionu Kagoshima sklízejí čaj čtyřikrát ročně, pokud to dovolí povětrnostní podmínky. Než ke sklizni dojde, jsou ale plantáže na nejméně 20 dnů zastíněny speciálními sítěmi kabusé. Listy díky tomu produkují více chlorofylu, který se v chuti čaje projeví příjemnou nasládlostí. Naškubané čajové lístky nechávají dělníci několik hodin zavadnout na přímém slunci, poté je opakovaně a krátce napařují. Tím zastaví oxidaci enzymů, která by způsobila hnědnutí čaje a změnu aroma i chuti. Takto zpracovaná sklizeň pak putuje do sušáren, kde se dlouze a při nízkých teplotách zbavuje přebytečné vlhkosti. Nakonec je zapotřebí čaj vytřídit a zabalit.
Vláda prefektury Kagoshima se koncem minulého století výrazně zasadila o zlepšení kvality exportovaného čaje. Díky práci Tea Experiment Station a Tea Growes Association patří dnes čaje z Kagoshimy ke skutečně exkluzivním. Dlužno však také dodat, že většina japonských pěstitelů zeleného čaje je ve věku kolem 60 let a počet lidí, kteří by se práci na čajových farmách chtěli věnovat, klesá. Doufejme, že budoucí generace odkaz předků převezme a povede čajové zahrady se stejným zápalem citem.
Příprava
Návod na přípravu
- Kabusechu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Kabusechu zalijte vodou o teplotě 70 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2 - 3minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Kabusechu je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.