JAPAN KUKICHA BIO

433 Kč 748 Kč 1 488 Kč 2 469 Kč 4 863 Kč od 433 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan Kukicha BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Typická svěží zelenožlutá barva nálevu jde ruku v ruce s měkce bylinnou a sladkou chutí s lehce pikantním závěrem.

Původ čaje

Japonský region Kagoshima ležící na ostrově Kjúšú má díky svému teplému podnebí ideální podmínky pro pěstování čaje. Dosud aktivní sopka Sakuradžima, která shlíží na tamní čajovníkové háje, navíc zásobuje půdu dostatkem živin, čímž jsou čajové lístky chuťově bohatší.

A nejen lístky. O čaji kukicha je známo, že obsahuje “pouze” stonky, stopky, žilky a větvičky, což na první pohled nemusí vypadat lákavě, ale výsledný nálev rozhodně překvapí delikátní chutí díky vysokému obsahu L-theaninu. V tak hojném zastoupení jej najdete právě jen v těchto částech rostlin, jelikož lístky jej při fotosyntéze ztrácí.

V Kjótu se jí přezdívá “divoká husa” podle migrujících ptáků odpočívajících na větvích stromů, jinde v Japonsku ji nazývají větvičkovým čajem. Kukicha nejvyšší jakosti pochází ze stejných čajovníků pěstovaných pro výrobu gyokura, ovšem v těsném závěsu za ním stojí sencha a matcha.

Jak je v zemi vycházejícího slunce u zelených čajů zvykem, i kukicha prochází procesem zastinování. Speciální sítě se postarají o to, aby se k čajovníkům dostalo jen 50 % slunečních paprsků, což má navodit prostředí, ve kterém rostou divoké odrůdy těchto stromů.

Drobní pěstitelé v prefektuře Kagoshima pak plně využívají možností, které jim zdejší příroda poskytuje. Vsadili proto na organický způsob pěstování, velký objem ruční práce při sběru i zpracování čaje a mnohaleté zkušenosti, které se předávají po generacích. V Japan Kukicha bio navíc tvoří hlavní podíl listové žilky, což nejen dělá z tohoto čaje skutečnou vzácnost, ale výrazně to ovlivňuje celkovou chuť. Kukicha bio si i přes svou odlišnost zachovává nízký podíl teinu, proto lze pít kdykoliv beze strachu z probdělých nocí. Díky svěží sladké chuti s lehkou pikantností si ji můžete dopřát v teplé i studené variantě a jen těžko lze říct, která je lepší.

 

Příprava

Teplota 90 °C Doba přípravy 1 minuta Množství 3g na 115 ml

Návod na přípravu

  1. První nálev - Kukichu zalijte vodou o teplotě 90°C  v poměru 3g na 115 ml vody. Nechejte 1 minutu louhovat (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  2. Druhý nálev - teplota vody 95°C, doba louhování 1 minuta.
  3. Třetí nálev - teplota vody 95°C, doba louhování 2 minuty.

 

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Květová
Pro děti
Pro děti:
od 4 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
57m
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: