JAPAN KUKICHA KAGOSHIMA PREMIUM BIO - ZELENÝ ČAJ

427 Kč 736 Kč 1 463 Kč 2 429 Kč 4 783 Kč od 427 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 29.9.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO dává nálev žluté až žlutooranžové barvy, aroma je lehké, jakoby květinově nasládlé. Chuti kraluje umami, tedy příjemná delikátnost a lahodnost. Celkově působí čaj velmi příjemně, každý doušek vyvolává chuť na další degustování.

Původ čaje

O regionu Kagoshima se říká, že je jižní bránou Japonska. Vánek z oceánu mu poskytuje subtropické klima, počasí je po celý rok mírné a díky vulkanické činnosti pokrývá velkou jeho část vrstva sopečného popela. Říkají mu shirasu. Proč o něm mluvíme ve spojitosti s čajem? Protože právě tento popel je bohatý na minerální látky, které čajovníky tak milují. Stejně jako četné srážky a mlhy, jichž se jim na plantážích Kagoshimy bohatě dostává.

První čajovníky v Kagoshimě prý rostly už 700 let před naším letopočtem, větší pozornost si ale získaly začátkem 17. století, kdy je farmáři cíleně vysazovali na plantáže. To sice zvýšilo produkci čaje, nicméně jeho kvalita dobrá nebyla. Ke změně došlo koncem 19. století. Zemědělci založili první sdružení výrobců čaje a postupně se učili zlepšovat techniky jeho pěstování i zpracování, a to ve slavných čajových regionech Makinohara a Shizuoka. V polovině 20. století se vrátili zpět do Kagoshimy, představili nový kultivar čajovníku Yabukita (vyvinutý v Shizuoce) a kvalita jejich produkce začala strmě stoupat.

Důkazem je Japan Kukicha Kagoshima Premium BIO. Jde v podstatě o stonky a větvičky organicky pěstované senchi, která byla před sklizní navíc ještě zastíněna. Díky tomu se v jejích listech uchovalo maximum L-theaninu a dalších látek odpovědných za jedinečnou sladkost výsledného nápoje. Aby farmáři chuť kukichy ještě prohloubili, zpracovali ji při vysoké teplotě. Aroma je tak naprosto famózní a chuť umami nelze přehlédnout.

Pokud si myslíte, že kukicha vznikla úmyslně, pletete se. Jako spousta jiných dobrých věcí, také tenhle čaj je na světě trochu náhodou. Sušené větvičky a stonky totiž k přípravě čaje použili chudí rolníci jaksi z nouze. Byli ale velmi překvapeni, jak fantasticky chutnají, a tak se věhlas kukichy rozšířil i do světa.

 

Příprava

Teplota 80 °C Doba přípravy 1-1,5 minuty Množství 5g na 250 ml

 

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Svěží, Umami
Pro děti
Pro děti:
od 4 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
500m
BIO
BIO:
Ano

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: