JAPAN KUKICHA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Japan Kukicha 100%Nálev a chuť čaje
Kukicha působí velmi svěže a přitom sladce a natrpkle. Po zalití má čaj jasně zelenou barvu. Aroma je mírně trávové, čerstvé. V chuti se mísí podmanivá sladkost, někdo pozoruje ořechové nebo sezamové tóny, probleskují i stopy květin. Závěr je lehce svíravý.
Protože Kukicha obsahuje velmi malé množství teinu, můžeme ji doporučit k vylepšení pitného režimu už předškolních dětí, výborně se hodí také pro těhotné a kojící ženy i lidi v rekonvalescenci.
Vyzkoušejte tento čaj i jako ice tea. Stačí naplnit sklenici do 2/3 kostkami ledu a zalít ho teplým nápojem. Dostanete velmi osvěžující a lahodný mok.
Původ čaje
Cesta k čaji Kukicha byla tak říkajíc dílem náhody. Za jeho objevem stojí údajně japonští pěstitelé čajovníků, kteří po sklizni odvezli všechny zpracované čajové lístky na trh. Doma jim tak zůstaly jen do té doby neupotřebitelné větvičky a stonky. Někoho napadlo, uvařit si čaj z nich. Výsledek mile překvapil – delikátní nasládlá chuť s příjemnou trpkou notou si rychle získala své konzumenty a čaj Kukicha se zařadil mezi japonské poklady.
Tato zelená Kukicha pochází z japonského regionu Kagoshima (ostrov Kjúšú), kde se čajové zahrady soustřeďují zejména na úpatí sopky Sakurajima. Podnebí je tam mírné, subtropické, často se přirovnává k italské Neapoli. Keře čajovníků čínských rostou ve stínu rákosových sítí, takže si zachovávají velmi svěží zelenou barvu a zůstává v nich mnoho zdraví prospěšných látek. Čajovníky se sklízejí většinou ručně, na moderních farmách už ale i strojově. Stonky a stébla jsou stejně jako čajové lístky spařeny horkou párou. Tak dojde k zastavení fermentace. Díky tomu má Kukicha charakteristickou vůni a chuť. Následně se suší a třídí.
Příprava
Návod na přípravu
- Kukichu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Kukichu zalijte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Kukichu je možné nechat 4x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.