JAPAN KUKICHA - ZELENÝ ČAJ

309 Kč
Skladem (>5 ks)
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
14.12.2023

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan Kukicha 100%

Nálev a chuť čaje

Kukicha působí velmi svěže a přitom sladce a natrpkle. Po zalití má čaj jasně zelenou barvu. Aroma je mírně trávové, čerstvé. V chuti se mísí podmanivá sladkost, někdo pozoruje ořechové nebo sezamové tóny, probleskují i stopy květin. Závěr je lehce svíravý.

Protože Kukicha obsahuje velmi malé množství teinu, můžeme ji doporučit k vylepšení pitného režimu už předškolních dětí, výborně se hodí také pro těhotné a kojící ženy i lidi v rekonvalescenci.

Vyzkoušejte tento čaj i jako ice tea. Stačí naplnit sklenici do 2/3 kostkami ledu a zalít ho teplým nápojem. Dostanete velmi osvěžující a lahodný mok.

Původ čaje

Cesta k čaji Kukicha byla tak říkajíc dílem náhody. Za jeho objevem stojí údajně japonští pěstitelé čajovníků, kteří po sklizni odvezli všechny zpracované čajové lístky na trh. Doma jim tak zůstaly jen do té doby neupotřebitelné větvičky a stonky. Někoho napadlo, uvařit si čaj z nich. Výsledek mile překvapil – delikátní nasládlá chuť s příjemnou trpkou notou si rychle získala své konzumenty a čaj Kukicha se zařadil mezi japonské poklady.

Tato zelená Kukicha pochází z japonského regionu Kagoshima (ostrov Kjúšú), kde se čajové zahrady soustřeďují zejména na úpatí sopky Sakurajima. Podnebí je tam mírné, subtropické, často se přirovnává k italské Neapoli. Keře čajovníků čínských rostou ve stínu rákosových sítí, takže si zachovávají velmi svěží zelenou barvu a zůstává v nich mnoho zdraví prospěšných látek. Čajovníky se sklízejí většinou ručně, na moderních farmách už ale i strojově. Stonky a stébla jsou stejně jako čajové lístky spařeny horkou párou. Tak dojde k zastavení fermentace. Díky tomu má Kukicha charakteristickou vůni a chuť. Následně se suší a třídí.

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 

Návod na přípravu

  1. Kukichu nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2dl. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  2. Kukichu zalijte teplou vodou 70 - 80 °C.
  3. Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  4. Kukichu je možné nechat 4x louhovat.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagošima
Chuť
Chuť:
Květová
Pro děti
Pro děti:
od 4 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
57m

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: