JAPAN ORIGINAL MATCHA BIO - 40 G
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Japan MATCHA 100%Nálev a chuť čaje
Japan Original Matcha Bio má intenzivní chuť, díky které se používá nejen pro přípravu nápoje, ale také k ochucení nejrůznějších potravin. Rozpoznáte v ní natrpklost přecházející do dlouhotrvající sladkosti. Možná objevíte i mírně zemité nebo trávové tóny. Čím vyšší teplotu vody zvolíte, tím víc se akcenty trpkosti zvýrazní. Čaj má samozřejmě jasně zelenou barvu a po našlehání se hladina pokryje hustou pěnou.
Původ čaje
Wazuka, japonská prefektura na jihu ostrova Honšú, je doslova synonymem pro zelený čaj. Většina z 65 tisíc kilometrů čtverečních, na nichž se rozkládá, je pokryta zemědělskými plochami. Kromě péče o čajové zahrady, kterých je údajně 300, se tamní lidé věnují pěstování citrusů, květin a vodních melounů.
Čaj k Wazuce patří už 800 let, nejčastějšími produkty čajových plantáží jsou Sencha a Matcha. Keře čajovníků čínských (Camellia sinensis), z jejichž lístků se Matcha vyrábí, bývají 3-4 týdny před sklizní zakryty rohožemi nebo plachtami. Aby byla Matcha kvalitní, je totiž potřeba snížit intenzitu slunečního záření až o 90 procent. Tím se v listech zvýší produkce chlorofylu a aminokyselin.
Nejjemnější čajové lístky jsou škubány ručně. Po vysušení jsou z nich odstraněny žilky a dřevnaté části. Takto připravené útržky listů se nazývají Tenča. Podle tradičního postupu je Tenča rozemílána mezi žulovými kameny tak dlouho, dokud se nepromění v zelený prášek. Výsledkem je Matcha, kterou výrobci balí do sáčků a plechových krabiček. To, aby se k ní nedostalo světlo ani vlhko, které by jemný pudr zničilo.
K popíjení Matchi patří samozřejmě obřad Čanoju (Cha-no-yu). V tradičním pojetí je k němu zapotřebí široká miska, bambusová metlička a lžička. Určené množství Matchi vložíme do misky, zalijeme příslušným množstvím horké vody a nejprve pomalými a krouživými, poté rychlými a kmitavými pohyby vyšleháme. Kdo si chce přípravu zjednodušit, může použít přístroj ke šlehání mléka do kávy.
Tato Japan Original Matcha pochází z organického zemědělství, byla pěstována, sklízena i vyráběna bez použití průmyslových znečištujících látek.
Příprava
Návod na přípravu
- Připravte si horkou vodu, která prošla varem a zchladila se na 75 °C.
- Do misky nebo sklenice vsypejte půl čajové lžičky čaje Matcha a zalijte připravenou vodou (cca 1 dcl).
- Pomocí metličky na čaj nebo elektrického šlehače na mléko Matchu rozmíchejte a rozšlehejte.
- Řídká našlehaná pěna po chvíli zhoustne.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.