JAPAN SENCHA ASAGIRI BIO - ZELENÝ ČAJ

274 Kč 460,20 Kč 956,10 Kč 1 794 Kč 3 492,60 Kč od 274 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 9.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Japan Sencha Asagiri BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Zelenkavý nálev s výrazným zlatým odleskem má intenzivní chuť, ve které si zajímavě hraje hedvábná nasládlost s příjemnou svíravostí korunovanou delikátními tóny umami.

Původ čaje

Sencha patří jednoznačně k nejoblíbenějšímu typu zelených čajů nejen ve své domovině. V překladu její jméno znamená pečený čaj. Toto pojmenování je však trochu zavádějící. Jedná se totiž o poctu prastarým čajům z Číny, u nichž se do dnešních dnů zastavuje oxidace lístků pomocí restování na pánvích. V Japonsku se však pro tentýž účel používá napařování, lístky si tak zachovávají nádherný odstín a opravdu bohatou chuť i vůni.

Tato sencha Asagiri pochází z prefektury Kagoshima, jejímž symbolem je aktivní sopka Sakuradžima. Díky ní je tamní půda neskutečně bohatá na minerální látky, což ve spojení s teplým podnebím tvoří ideální podmínky pro organické pěstování vybraných čajovníků. Absence přidané chemie, přirozený růst a čerpání všeho potřebného z okolní překrásné přírody je u senchy Asagiri znát a rozhodně jí to svědčí.

Sencha Asagiri je se svým sytě zeleným a mírně zvlněných listem považována za zástupce vyšší kvalitativní třídy. Ke sklizni dochází pravidelně v průběhu května výhradně za slunných dní. Samozřejmostí je ruční sběr, aby mohly být vybrány jen ty nejkvalitnější lístky, které se poté nechají odpočinout. Díky tomu sencha uzraje, ztratí nechtěné trávovité tóny a zůstane pouze překrásná vůně a svěží chuť s nadvládou umami.

 

Příprava

Teplota 90 °C Doba přípravy 1 minuta Množství 3g na 115 ml

Návod na přípravu

  1. První nálev - Japan Senchu zalijte vodou o teplotě 90°C  v poměru 3g na 115 ml vody. Nechejte 1 minutu louhovat (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  2. Druhý nálev - teplota vody 95°C, doba louhování 1 minuta.
  3. Třetí nálev - teplota vody 95°C, doba louhování 2 minuty.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Nasládlá, Umami
Pro děti
Pro děti:
od 10 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: