JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO - ZELENÝ ČAJ

763 Kč 1 330 Kč 2 666 Kč 4 436 Kč 8 786 Kč od 763 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 5.10.2022 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Zelený čaj Japan Sencha Asanoka BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Světle zelená barva nálevu s opravdu bohatou chutí, ve které můžete objevit sladkou hru květů a trávy ve svěží a harmonické kombinaci s jen lehce svíravým koncem.

Původ čaje

Prefektura Kagoshima ležící na jihozápadní straně ostrova Kjúšú je zelenými čaji proslulá. Díky blízkosti oceánu je zde klima teplé a vlídné k pěstování čajovníků. Velmi specifickou oblastí je pak region kolem města Satsumasendai. Zde se pěstitelé nemusí bát nečekaných mrazíků, a proto si troufli na jeden z nejnovějších kultivarů camellia sinensis jménem Asanoka.

Tato odrůda není tak odolná vůči teplotním výkyvům jako nejrozšířenější Yabukita. Její pěstování je tak vskutku teritoriálně ohraničené a čaje z asanoky se považují za pokladnici chutí s puncem rarity.

Sencha patří mezi nejoblíbenější japonské zelené čaje. Jako u většiny těchto čajů ze země vycházejícího slunce se i u senchy provádí na začátku zpracování zastavení oxidace lístků rychlým napařováním. Díky tomu si udržují svěží a jasnou zelenou barvu. Čajové lístky z kultivaru asanoka pak mají intenzivní tmavý odstín, který ještě vynikne, když se sencha uválí do tenkých jehliček a poté usuší.

Výjimečný zážitek ze sencha asanoka je navíc podtržen svébytnou chutí umami, která se objevuje v prvním nálevu. Ovšem i další šálky Vás přesvědčí, že odrůda Asanoka je pro senchu ta pravá a nabízí nepřeberné množství hravých i plných tónů. Vzácnost tohoto čaje potvrzuje také jeho původ z výhradně organických plantáží.

 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Nasládlá, Květová, Travnatá
Pro děti
Pro děti:
od 12 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
BIO
BIO:
Ano

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: