JAPAN SENCHA ASANOKA SATSUMASENDAI KAGOSHIMA BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Japan Sencha Asanoka BIO 100%Nálev a chuť čaje
Světle zelená barva nálevu s opravdu bohatou chutí, ve které můžete objevit sladkou hru květů a trávy ve svěží a harmonické kombinaci s jen lehce svíravým koncem.
Původ čaje
Prefektura Kagoshima ležící na jihozápadní straně ostrova Kjúšú je zelenými čaji proslulá. Díky blízkosti oceánu je zde klima teplé a vlídné k pěstování čajovníků. Velmi specifickou oblastí je pak region kolem města Satsumasendai. Zde se pěstitelé nemusí bát nečekaných mrazíků, a proto si troufli na jeden z nejnovějších kultivarů camellia sinensis jménem Asanoka.
Tato odrůda není tak odolná vůči teplotním výkyvům jako nejrozšířenější Yabukita. Její pěstování je tak vskutku teritoriálně ohraničené a čaje z asanoky se považují za pokladnici chutí s puncem rarity.
Sencha patří mezi nejoblíbenější japonské zelené čaje. Jako u většiny těchto čajů ze země vycházejícího slunce se i u senchy provádí na začátku zpracování zastavení oxidace lístků rychlým napařováním. Díky tomu si udržují svěží a jasnou zelenou barvu. Čajové lístky z kultivaru asanoka pak mají intenzivní tmavý odstín, který ještě vynikne, když se sencha uválí do tenkých jehliček a poté usuší.
Výjimečný zážitek ze sencha asanoka je navíc podtržen svébytnou chutí umami, která se objevuje v prvním nálevu. Ovšem i další šálky Vás přesvědčí, že odrůda Asanoka je pro senchu ta pravá a nabízí nepřeberné množství hravých i plných tónů. Vzácnost tohoto čaje potvrzuje také jeho původ z výhradně organických plantáží.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.