JAPAN SENCHA BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Bio Sencha 100%Nálev a chuť čaje
Nálev Bio Senchi má nazelenalou až zlatou barvu, chuť lze dobře ovlivnit délkou louhování a teplotou vody. Čím chladnější vodou je čaj zalit, tím víc se v chuti projevuje jeho nasládlost. V teplé vodě zase vynikne svíravost čaje. Aroma je vyvážené. Celkově působí Bio Sencha velmi osvěžujícím dojmem, chuť je čerstvá s travnatými tóny, hladkým tělem a lehkou pikantností.
Čaj se výborně uplatní jako ice tea.
Původ čaje
Dlouhé lesklé listy Bio Senchi pocházejí z čajových keřů otevřených plantáží. Absorbují proto po celou dobu růstu maximální množství slunečního záření. Pro Senchu je typické jejich svinutí do tenkých jehliček. Pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis) podléhá velmi přísným předpisům. V žádném kroku nesmí být použita chemická hnojiva nebo ochranné přípravky.
Lístky čajovníků jsou sklízeny strojově. Po zavadnutí jsou přibližně čtvrt minuty napařovány, aby se zabránilo oxidaci enzymů. Dalšími výrobními kroky jsou válcování, sušení a třídění podle jakosti.
Prefektura Miyazaki, z níž Bio Sencha pochází, má teplé, vlhké klima. V létě se objevují tajfuny. Nejteplejším měsícem bývá červenec, nejchladnějším leden. Pro japonské čaje platí jednoduché pravidlo – čím je list tmavší, tím je pravděpodobnější, že je kvalitní.
Sencha patří k nejtypičtějším japonským čajům. Na tamním trhu tvoří až 80 procent, do prodeje se dostává jako sypaná nebo v nálevových sáčcích. Uvádí se, že většina japonských plantáží je osázena odrůdou čajovníku Yabukita. Časté je ovšem cílené míchání lístků různých kultivarů, aby bylo dosaženo stále stejné chuti.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.