JAPAN SENCHA FUKAMUSHI-CHA BIO - ZELENÝ ČAJ

667,30 Kč 1 163,20 Kč 2 495,10 Kč 4 740,90 Kč 9 388,30 Kč od 667,30 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 1.6.2023 Zvolte variantu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení

Japan Sencha Fukamushi-cha BIO 100%

Nálev a chuť čaje

Jasně zelenkavý nálev má velmi intenzivní tóny a díky takzvanému hlubokému spaření není ani trochu trpká. Těšit se naopak můžete z příjemné nasládlosti. Chuť umami je opravdu výrazná s dlouhým dozvukem.

Původ čaje

Region Kagoshima je čajomilcům velmi dobře znám. Nachází se na jižním cípu ostrova Kjúšú a náleží k němu 200 menších či větších ostrůvků. Po Shizuoce je Kagoshima druhým největším producentem japonského čaje, pochází z ní asi 30 procent tamní sklizně. Pěstitelskou oblast proslavila značka Kagoshima Green Tea, která je už od roku 1992 zárukou vysoké kvality dodávaných produktů.

Pokud vás zajímá přesnější místo, odkud tento čaj pochází, pak dodejme, že jde o okolí města Kirishima, důležitou obchodní křižovatku pod Mount Kirishima, komplexem aktivních sopek, z nichž nejvyšší Karakunidake dosahuje výšky 1 700 metrů nad mořem. Čajové plantáže v okolí Kirishimy využívají velmi úrodné vulkanické půdy, čisté vody i vzduchu. Díky kopcům bývají často zahaleny do mlhy. Klima je popisováno jako vlhké subtropické, s horkými léty a mírnými zimami. Průměrná roční teplota se v Kirishimě pohybuje kolem 15 ⁰C, v srpnu bývá asi 25 ⁰C, v lednu zhruba 5 ⁰C.

Teď už jen zbývá dodat něco víc o metodě fukamushi, díky které je tato sencha tak atraktivní. Sencha tak, jak ji známe z Japonska, bývá sklízena brzy ráno. Pak nechávají dělníci lístky zavadnout a opakovaně, velmi krátce (asi 30 sekund), je napařují. Tím dojde k zastavení oxidace enzymů a v čaji se „zamknou“ aromatické látky, pro kvalitu výsledného nápoje tak důležité.

Sencha Fukamuschi je před sklizní na několik dní zastíněna, aby se v listech nahromadilo větší množství aminokyselin stojících za její sladkou a jemnou chutí. Po naškubání je také ponechána několik hodin na slunci, aby zavadla, nicméně horké páře ji dělníci vystavují na 90-120 sekund. A to opakovaně zhruba po minutě.

Takto zpracovaný čaj je na jednu stranu chuťově velmi hluboký a komplexní, na stranu druhou křehký, takže může na pohled působit méně kvalitně. Opak je ale pravdou a znalci dobře vědí, že úlomky čajových lístků jsou známkou mimořádné kvality. Ostatně, sami se můžete snadno přesvědčit.

 

Příprava

Teplota 90 °C Doba přípravy 1 minuta Množství 3g na 115 ml

Návod na přípravu

  1. První nálev - Japan Senchu zalijte vodou o teplotě 90°C  v poměru 3g na 115 ml vody. Nechejte 1 minutu louhovat (přikrytý šálek), poté přeceďte.
  2. Druhý nálev - teplota vody 95°C, doba louhování 1 minuta.
  3. Třetí nálev - teplota vody 95°C, doba louhování 2 minuty.

 

 

 

Země původu
Země původu:
Japonsko
Region
Region:
Kagoshima
Chuť
Chuť:
Nasládlá, Umami
Pro děti
Pro děti:
od 10 let
Sběr
Sběr:
Poslední sklizeň
Nadm. výška
Nadm. výška:
500m
BIO
BIO:
Ano

 

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: