JAPAN SENCHA JEIDO WITH MATCHA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Japan SENCHA JEIDO, Zelený čaj Japan MATCHA 2%Nálev a chuť čaje
Čaj Japan Sencha Jeido with Matcha upoutá rovnou vzhledem. Po zalití obarví vodu do nádherně zelené barvy, která je pro Matchu typická. Šálek přitáhne pozornost i svěží, přírodně trávovou vůní. V chuti nejdeme příjemnou nasládlost a jemnou svíravost.
Původ čaje
Oba čaje, které se tak báječně doplňují, pocházejí z Japonska. Vyrostly v provincii Shizuoka proslavené produkcí zelených čajů po celém světě. Plantáže na jižním pobřeží ostrova Honšú ovlivňuje vlhké subtropické klima, v zemi však nejsou výjimkou zimy bohaté na sníh. Pěstování čajovníků čínských (Camellia sinensis) má v této provincii dlouhou historii. Sahá až do roku 1241, kdy se do své domoviny vrátil z Číny mnich Shoichi Kukushi a přinesl semínka čajovníků. Čajové zahrady se dnes rozprostírají na úpatí posvátné hory Fuji a čaj patří v provincii Shizuoka k národním pokladům.
Sencha Jeido je vynikající sorta Senchi s pečlivě zpracovanými listy. Tenkým zeleným jehličkám předchází napařování horkým vzduchem. Tím je zastavena oxidace enzymů. Pak se lístky čaje válcují, suší a třídí podle jakosti. Ve druhé fázi výroby Sencha Jeido with Matcha je Sencha poprášena vysoce jakostní Matchou. Jde o nejlepší čajové lístky, které se zpracovávají napařením, sušením a nařezáním. Posledním krokem při výrobě Matchi je pomalé mletí mezi žulovými kameny. Je to proces mimořádně choulostivý a dlouhý. Velmi jemný prášek, Matcha, se používá při klasickém japonském čajovém rituálu.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.