JAPAN SENCHA MAKINOHARA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Japan SENCHA MAKINOHARA 100%Nálev a chuť čaje
Světle zelený až žlutozelený čirý nápoj chutná jemně, plně a pikantně. Po prvním doušku se Sencha rozvíjí do nasládlosti. Vůně připomíná květiny, je chladivá a osvěžující, svíravá jen v náznaku.
Původ čaje
Oblast Makinohara se nachází na jihu provincie Shizuoka. Je ohraničena zálivem Tichého oceánu a směrem do vnitrozemí se zvyšuje v kopcovitou krajinu. Má mírné přímořské klima s horkými, vlhkými léty a slabými zimami. Čajové zahrady jsou spíše menší, rodinné. Přesto výroba zeleného čaje ekonomice Makinohary dominuje. V menší míře se lidé živí rybařením a výrobou automobilových komponentů.
Čajovníky čínské (Camellia sinensis) jsou sklízeny od konce dubna do začátku října. Na plantáže vyrážejí brzy ráno ženy a dívky s velkými koši na zádech. Denní sklizeň musí rychle dopravit ke zpracovateli, který nechá lístky zavadnout na slunci a následně je krátce, ale intenzivně napaří. Tím zastaví přirozený proces oxidace enzymů. Krásná zelená barva, chuť i aroma čajových lístků zůstane zachováno. Ty samozřejmě nepřijdou ani o zdraví prospěšné látky, které obsahují. Při výrobě Senchi jsou lístečky svinovány do plochých jehliček.
Mnohdy se tak činí ručně, větší farmy už ale přistupují ke strojové výrobě. Čaj se musí usušit, vytřídit a zabalit.
Příprava
Návod na přípravu
- Čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.