JAPAN SENCHA MIYAZAKI PREMIUM - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Japan Sencha Miyazaki Premium 100%Nálev a chuť čaje
Nálev jiskrné zlatožluté barvy protkaný zelenkavými odlesky. Bohatá a dlouhotrvající chuť spojující nasládlost zralého ovoce s pátou chutí umami bez výrazné třísloviny.
Původ čaje
Prefektura Miyazaki na ostrově Kjúšú je regionem národních parků. Překrásná, čistá příroda a čerstvý oceánský vzduch propůjčuje tamním čajovníkovým zahradám dokonalé podmínky pro vznik zelených čajů nejvyšší jakosti. Tím nejpopulárnějším z nich je rozhodně sencha, která díky své lehkosti a příjemné chuti poskytuje většině Japonců každodenní chvilku relaxu od shonu a stresu.
Japan Sencha Miyazaki Premium je v mnoha směrech výjimečná. Samotné lístky, pocházející z kultivaru Yabukita, se sbírají třetí až pátý den po první jarní sklizni. Poté se spaří, a to hned dvakrát, díky čemuž se jejich struktura lehce naruší. Tím získají nezaměnitelnou chuť, aniž by přišly o svou svěžest a sytý odstín.
Prémiová sencha z Miyazaki dokáže okouzlit již po rozbalení. Na první pohled upoutá nádherná smaragdová barva jemně zvlněných lesklých jehliček z čajových lístků. Po přivonění pak lze cítit v dokonalé harmonii aroma moře a květin. Bohatou a intenzivní vůni si sencha ponechává i po zalití. K ní se přidává vyvážená a jemná chuť bez stopy svíravosti. Hlavní prim hraje spojení tónů ovoce a květů, které je prostoupeno sladkostí a má dlouhotrvající závěr. V prvním nálevu se ovšem můžete těšit hlavně na umami. Název této tzv. páté chuti v japonštině znamená “delikátní” a v tomto směru lze s překladem jen a jen souhlasit.
Příprava
Návod na přípravu
- Japan Senchu Miyazaki nasypte v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl vody. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Japan Senchu Miyazaki zalijte vodou o teplotě 70 °C. Zalévání vodou o vyšší teplotě může mít za následek horší chuť a vůni čaje.
- Doba vyluhování 2 - 3minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.
- Japan Senchu Miyazaki je možné nechat 3x louhovat.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.