JAPAN SENCHA OGASA - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj OGASA 100%Nálev a chuť čaje
Tento čaj charakterizuje jemná chuť, která je zároveň plná, nasládlá a v závěru pikantní. Pro kvalitní japonskou Senchu je typická květinová vůně a velmi osvěžující účinky.
Původ čaje
Sencha je prostě japonská klasika. Jak bude chutnat, záleží na místě, kde rostou čajovníky, z nichž se vyrábí, i na době sběru čajových lístků. První sklizeň je považována za nejchutnější.
Prefektura Shizuoka vznikla ze tří bývalých regionů Totomi, Suruga a Izu v roce 1868. Jde o podlouhlou oblast při pobřeží Tichého oceánu sahající hluboko do japonských hor. Na východě je ohraničena mořem, na severu posvátnou horou Fuji. Celých 11 procent rozlohy Shizuoky pokrývají přírodní parky.
Čajové zahrady patří do vlastnictví menší rodinných podniků, které se o ně s příkladnou péčí starají. Pro sklizeň Senchi je typické brzké ranní škubání lístků a nutnost dopravit koše plné čaje co nejrychleji ke zpracovateli. Ten nechává zelené lístky zavadat na slunci a pak je opakovaně krátce, ale intenzivně napařuje. Tím zabrání oxidaci enzymů a uzavře všechny cenné látky uvnitř čaje. Nakonec jsou lístky speciálními pohyby tvarovány do plochých jehliček, sušeny, tříděny a baleny.
Příprava
Návod na přípravu
- Senchu zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování 3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.