JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - ZELENÝ ČAJ
Detailní popis produktu
Složení
Zelený čaj Japan Sencha Satsuma BIO 100%Nálev a chuť čaje
Nálev zářivě žlutého odstínu v sobě nese překvapivou sladkost a jemnost, kterou v závěru korunuje umami.
Původ čaje
Provincii Satsuma byste dnes na mapě hledali marně.Tato historická oblast byla známá především překrásnou keramikou, souprav pro přípravu čaje nevyjímaje. Na konci 19. století ovšem společně s okolními regiony vytvořila současnou provincii Kagoshima na ostrově Kjúšú.
Tamní čajovníkové zahrady jsou celosvětově proslulé svými prvotřídními zelenými čaji. A právě sencha patří k těm nejoblíbenějším. Pro mnoho Japonců je její pití pravidelným rituálem, kterým si zpříjemňují náročný den. A nemusí to být jen konvička teplého nápoje, sencha chutná výtečně i jako ledové osvěžení v horkém létě.
Pro Japan Sencha Satsuma BIO jsou pečlivě vybírány nejkvalitnější mladé lístky, které se vyznačují svěžestí a výraznou vůní. Během první sklizně na přelomu dubna a května se lístky ručně sbírají a následně spaří. Poté se opět manuálně stočí do pravidelných jehliček sytě zelené barvy. Na dokonalém výsledku má jistě podíl i organické pěstování čajovníků, které si tak sami musí získat potřebné látky z půdy bohaté na živiny, což ozvláštňuje jejich charakteristické vlastnosti.
Když si připravíte japonskou Sencha Satsuma, můžete očekávat lahodné snoubení okouzlujícího aroma, nasládlosti a přívalu energie. V prvním nálevu ale všechny milovníky zelených čajů čeká také ono známé umami, slavná pátá chuť, díky které se zážitek ze šálku přenese na úplně jinou úroveň.
Příprava
Návod na přípravu
- Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
- Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
- Doba vyluhování je 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

























Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.